VÍDEO L'ANC recorda els quatre mesos dels «Jordis» a la presó amb un emotiu muntatge

L'entitat també fa una crida a la mobilització, aquest divendres a Barcelona

Redacció
16 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:53h
Cartells en suport dels presos polítics.
Cartells en suport dels presos polítics. | Josep Maria Montaner
Aquest divendres fa quatre mesos (123 dies) de la detenció dels presidents d'Òmnium Cultural i de l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, respectivament. El 16 d'octubre passat, l'Audiència Nacional va decretar presó provisional contra els líders de les dues entitats cíviques, que van ser traslladats a la presó de Soto del Real. La notícia, que ja es temia, va colpir la societat catalana i va ser una mostra clara que l'Estat havia optat per una política de repressió contra el moviment sobiranista.

En aquest marc, l'ANC ha publicat avui un emotiu vídeo on es mostren les mobilitzacions que s'han fet per alliberar els presos polítics durant aquests quatre mesos. Al muntatge també s'escolten els colpidors comentaris de les companyes dels dos "Jordis".



En la mateixa línia, l'ANC ha fet una crida a mobilitzar-se aquest mateix divendres, recordant aquests quatre mesos. La concentració en contra dels "ostatges polítics de l'estat espanyol" començarà a les 7 del vespre a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Mitja hora més tard, els participants caminaran fins a la presó Model i allà, a les 9 del vespre, hi haurà un acte de protesta.

Segons han informat, també es farà un acte similar a Berga. 
  Carme Forcadell també ha recordat els quatre mesos dels presos polítics al seu Twitter. Sànchez, per la seva banda, ha agraït el suport durant els últims mesos.