Obertes les inscripcions de la Marató Pirineu i Nit Pirineu

La marató compta amb 1.000 dorsals, mentre que la cursa nocturna n'ofereix, només, 200

Redacció
14 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:44h

Sortida de la Marató Pirineu. Foto: Marató Pirineu 2017 / Sergi Colomé


La Marató Pirineu i la Nit Pirineu, les curses que complementen l'Ultra Pirineu, una de les competicions de muntanya emblema de Catalunya, ja han obert les inscripcions per a aquesta propera edició del 2018. La primera compta amb 1.000 dorsals, recorre 45km i 2.400m de desnivell positiu, de la part cerdana del Parc Natural del Cadí Moixeró, amb inici i final a Bellver de Cerdanya, i passa per diversos punts de la Serralada del Cadí, mentre que la segona disposa de 200 dorsals, i tornarà a il·luminar la pujada de l'estació d'esquí de la Molina fins Niu de l'Àliga, el refugi de muntanya guardat més alt de Catalunya. Consta de 860m de desnivell positiu en només 5 quilòmetres. Així ho han informat, després que la setmana passada es realitzés el sorteig de l'Ultra, amb 1.000 dorsals disponibles, 110 km i 6.800m de desnivell positiu per l'entorn del parc. 

El guanyador de la Marató va ser, en l'última edició, Kilian Jornet, que va establir un nou rècord de la prova amb 3:44:28 i va protagonitzar un gran espectacle juntament amb Nicolas Martín, que va creuar la meta només 26 segons després. Al podi femení, Ruth Croft també va marcar un nou rècord de la cursa amb 4:19, per davant de Laura Orgué, que va arribar segona en el seu debut en marató. Pel que fa a la Nit, en les dues últimes edicions es va imposar el jove Jan Margarit i, l'any passat, va arribar primera la berguedana Clàudia Sabata.

Es tracta de la cinquena edició de les dues carreres, que van néixer el 2014 a causa del èxit de la Ultra, que compleix ara 10 anys. Al mes d'abril s'obriran les inscripcions per a la nova modalitat de mitja marató, de la qual es coneixeran els detalls més endavant, que neix per celebrar el desè aniversari de la Salomon Ultra Pirineu.