El Consell d'Alcaldes dona llum verda a un pressupost de gairebé 15 milions pel Consell Comarcal del Berguedà

Es tracta dels comptes més alts dels últims anys | Els alcaldes van discutir sobre el projecte FEDER comarcal

Redacció
14 de febrer del 2018
Actualitzat a les 9:59h
Reunió del Consell d'Alcaldes del Berguedà, a la Quar.
Reunió del Consell d'Alcaldes del Berguedà, a la Quar. | CCBerguedà.
El Consell d'Alcaldes del Berguedà celebrat aquest dimarts 13 de febrer a Sant Maurici de la Quar ha donat llum verda al fet que el Consell Comarcal del Berguedà incrementi en 3,5 milions d'euros el seu pressupost, i impulsi nous serveis i programes. Una decisió que va en la línia d'incrementar amb noves places de suport als ajuntaments els càrrecs d'arquitecte funcionari, que començarà l'1 de març, i d'enginyer. Amb això, s'aconsegueix augmentar els serveis en l'administració electrònica, i també es pot donar una ajuda notable als ajuntaments amb menys habitants, impulsant un servei de protecció civil, amb un nou tècnic al capdavant, i la integració d'un equip propi de professionals per a l'atenció a la infància i l'adolescència.

Durant la sessió, també s'ha discutit amb els alcaldes l'oportunitat del nou programa operatiu FEDER Catalunya 2014-2020, que finança els eixos d'economia baixa en carboni i conservació i protecció del medi ambient i eficiència dels recursos, i en què 10 consistoris han fet arribar els seus projectes.

Pel que fa al pressupost, que s'incrementa 3,5 milions d'euros i s'apropa als 15 milions, s'incorporen aquestes obres previstes pel FEDER aprovat, les inversions necessàries per implantar el nou model de recollida de residus, les reformes de les oficines del Consell Comarcal per encabir-hi el nou equip d'atenció a la infància i l'adolescència (EAIA), la millora de 13 camins del Berguedà, i l'aposta ja iniciada l'any anterior per disposar de l'estació de trail del Berguedà. A més, també suposa un salt qualitatiu en el suport als municipis, l'impuls de nous programes socials, de polítiques culturals i d'actuacions esportives, i l'obertura d'una línia de crèdit d'un milió d'euros de cara a facilitar la liquiditat dels ajuntaments de la comarca.