Gironella asfalta 6.100 m2 i reordena la circulació del poble

Les obres tenen un cost de 144.800 euros

Redacció
13 de febrer del 2018
Actualitzat a les 9:57h
Obres de mobilitat a Gironella. Foto: AjGironella

L'Ajuntament de Gironella ha decidit tirar endavant una nova i important campanya d'asfaltatge de carrers, que implica 6.100 metres2, i en la qual es pintara i incorporaran reductors de velocitat en diverses vies. Amb això, es busca adequar la pavimentació de diversos espais i carrers del municipi que estan totalment urbanitzats, però també que la seva calçada es troba en un estat deficient, així com millorar la seguretat dels vehicles i vianants que hi circulen, i condicionar noves zones d'aparcament. 

L'actuació es farà a la carretera Bassacs, des de Sant Antoni fins a l'avinguda Catalunya, la baixada del polígon industrial de Cal Guinyola, la plaça de la Barceloneta, un tram del carrer Barcelona, l'esplanada de la font del Tirai, i també es preveu la reordenació dels aparcaments del carrer Verdaguer, Estudis Bassacs, Barcelona i carrer Miquel Martí i Pol. 

Segons la regidora d'Entorn Urbà, Obres, Serveis, Barris i Colònies, Sílvia Corbera, aquestes actuacions presenten una millora substancial per a tots els veïns i permeten una reorganització de les vies en benefici dels vianants, i també dels conductors. Les obres responen a l'estudi de mobilitat elaborat per la Diputació de Barcelona, i tenen un cost de 144.844,61 euros, assumits íntegrament amb recursos municipals. 

Principals canvis: 

REORDENACIÓ DE LA MOBILITAT
Aquestes actuacions permeten millorar la seguretat i la mobilitat a Gironella, així com reorganitzar la circulació en alguns trams. Un cop acabades les obres, el carrer Verdaguer serà unidireccional, sentit nord, i disposarà de places d’aparcament en bateria. El mateix passarà a Cal Bassacs al carrer Estudis Bassacs, Barcelona i Miquel Martí i Pol, seran unidireccionals amb aparcaments en bateria. També es farà un repàs i s’ampliarà la zona d’aparcaments senyalitzats a l’entorn del nucli històric.

FONT DEL TIRAI
L’esplanada de la Font del Tirat, coneguda com l’esplanada del Ja S’hi Val, es reforma completament. La nova zona d’aparcament estarà pavimentada i inclourà més de 20 aparcaments en bateria per a cotxes. A més, es construeix una vorera i una zona enjardinada que separarà la zona d’aparcaments de la zona peatonal.

REDUCTORS DE VELOCITAT
Per altre banda, s’incorporaran dos reductors de velocitat, un pas elevat de vianants a la carretera de Vic per a poder regular la velocitat d’aquesta via, i un element reductor de velocitat tipus “esquena d’ase” al barri de la Font dels Torracs.
Arxivat a