La C-17, la C-16 i la C-25 recuperen la normalitat després d'una nit caòtica

A hores d'ara, continua una carretera tallada, la BV-4024 a Bagà | El gel i la neu han provocat molts problemes, principalment al Pirineu i la Catalunya Central

Redacció
13 de febrer del 2018
Actualitzat a les 9:34h
Un cotxe accidentat a Sant Julià de Vilatorta, a la C-25
Un cotxe accidentat a Sant Julià de Vilatorta, a la C-25 | ACN
El Servei Català de Trànsit (SCT) ha demanat que se circuli amb precaució per la xarxa viària catalana, a causa de la presència de moltes plaques de gel a causa de la nevada caiguda ahir a la tarda-vespre. Durant la nit s'han netejat les carreteres i s'ha tirat sal. A hores d'ara, s'està recuperant la circulació a la majoria de vies (podeu comprovar aquí l'estat de les carreteres, en directe). 

La zona més afectada, a part del Pirineu, és la Catalunya Central. En aquests moments, una carretera es manté tallada aquest dimarts al matí per la neu. Es tracta de la BV-4024 a Bagà cap al Coll de pal. En altres quatre carreteres és obligatori l'ús de cadenes, concretament a la BV-4031 de Castellar de N'Hug a Toses, a la BV-5301 al Montseny, a la C-153 a Sant Feliu de Pallerols i a la GIV-5201 a Viladrau. També cal circular amb molta precaució en una via principal, la C-58 a Viladecavalls on hi ha neu i plaques de gel a la calçada, segons ha indicat el Servei Català de Trànsit.

D'altra banda, el Consell Comarcal d'Osona indica que s'han suspès dues rutes de transport escolar, amb afectació a 34 alumnes. Són les rutes de Viladrau a l'Institut de Taradell, que afecta 26 alumnes, i la de Seva a l'Institut de Taradell, que afecta 8 alumnes. El Consell Comarcal del Moianès també informa que s'ha cancel·lat la ruta de transport escolar de l'Estany i Collsuspina fins a l'Institut Moianès.

L'Eix Transversal (C-25) a l'alçada d'Espinelves, i la C-17 a la zona de la plana de Vic, van recuperant la normalitat i ja es pot circular sense cadenes, tot i que cal anar amb precaució a causa del gel (restriccions als camions a la C-17). En aquestes dues vies, hi van haver cues quilomètriques i alguns usuaris han hagut de fer nit en alguna àrea de servei a l'espera que es normalitzi la situació. Passades les 22.00 hores, el SCT també ha informat que a causa de l'episodi de neu s'ha activat el protocol d'aixecament de barreres a la C-16.