Els «barreters bojos» s'emporten el primer premi del Carnestoltes de Berga

"Els fills de la República" guanyen el primer premi a la millor animació, "Queraltsol" s'endú el primer premi a la millor comparsa adulta i "Sant Joan Iabadabaduu" és la millor comparsa infantil

11 de febrer del 2018
Membres de la comparsa guanyadora del Carnestoltes de Berga en categoria de carrosses.
Membres de la comparsa guanyadora del Carnestoltes de Berga en categoria de carrosses. | Aida Morales
 
Els colors i el procés català han estat protagonistes, aquest dissabte, al Carnestoltes de Berga, el més participat de la comarca. En uns casos, pel que fa al discurs que han portat al carrer algunes de les comparses i, com és habitual en Carnaval, pel color, la rauxa i el divertimento que han desprès altres. Això ha portat, en aquest segon aspecte, a que la comparsa dels "barrets bojos" hagi estat la guanyadora del premi de més volum econòmic que s'ha repartit enguany. 

Els "barrets bojos", amb la seva gran carrossa i cabells de color vermell s'han endut la dotació econòmica dels 1.000 euros. Una comparsa que ha destacat per la seva espectacularitat, malgrat ser gairebé l'última de la rua. Per sota seu, un també espectacular molí de la Valldan els hi ha fet competència, amb un premi de 750 euros i, en tercer lloc, la comparsa "Berga, palla i festa", que ha portat ambient i ha demostrat bona infraestructura durant tota la rua. 

La millor animació

Un dels moments més esperats, però, i com ja és habitual després de la prèvia audiovisual dels últims dies, ha estat qui era el guanyador del primer premi de la categoria d'animació, dotat en 500 euros. En aquest cas, han recuperat el liderat els coneguts com "els macus" amb "Els fills de la República", amb un divertit espectacle on se simulava l'efecte baby boom que aquest fet polític pot haver ocasionat. Música, espectacle, ball i un relat curiós i divertit. 
 

La comparsa dels Fills de la República, guanyadora en categoria d'animació. Foto: Aida Morales


Per sota seu, amb un premi de 400 euros, la reproducció de l'espoli de les obres de Sixena amb la comparsa "Sant Quirze de Sixena" i, en tercer lloc, la comparsa del Berga Resort anomenada "Mou fitxa", que ha aconseguit 300 euros. 

Premis a les comparses

Una de les comparses que optaven al podi d'animació, però que ha resultat guanyadora en la categoria de comparsa, ha estat "Queraltsol", formada per desenes de gira-sols que han criticat els efectes sobre Catalunya de l'estat espanyol. Aquests s'han emportat un premi de 400 euros, seguits per "Article 96", que ha guanyat 300 euros, i "Aquí no mana ni Déu", que s'ha endut 200 euros. 

En categoria infantil, per altra banda, "Sant Joan Iabadabaduu!!" ha estat la millor valorada. Per això ha guanyat un premi de 300 euros. El segon lloc ha estat per "Aviartics" i, finalment, "Escola de Santa Eulàlia. Calaveres Mexicanes", que han guanyat 200 i 100 euros, respectivament. 
 

Comparsa Queraltsol, guanyadora de la categoria de comparsa adulta. Foto: Aida Morales

Arxivat a