La Diputació destinarà 500.000 euros als municipis del Berguedà afectats per la nevada

L'objectiu és ajudar els municipis a treure la neu dels camins municipals d'ús públic i assegurar, així, la mobilitat i la seguretat dels veïns

Redacció
08 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:03h
Nevada a l'Alt Berguedà.
Nevada a l'Alt Berguedà. | Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona destinarà 500.000 euros als municipis afectats per la nevada. Ho han anunciat aquest dijous el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, i el diputat adjunt d'Espais Naturals, Jesús Calderer, en una reunió a Vallcebre amb els alcaldes del Berguedà afectats pel temporal i el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font. Amb aquesta ajuda, l'objectiu és ajudar els municipis a treure la neu dels camins municipals d'ús públic i assegurar, així, la mobilitat i la seguretat dels veïns.

Segons Fàbrega, la majoria són ajuntaments petits i amb poc pressupost, i en conjunt es calcula que hi ha més de 1.000 camins afectats i 380 cases de pagès amb població permanent disseminada. "Hem de garantir l'accessibilitat per a tothom i que tot el territori tingui una resposta i una xarxa de mobilitat oberta" ha destacat. En aquest sentit, Calderer, ha afegit que la subvenció es destinarà a ajudar a obrir les pistes de nuclis urbans on, fins i tot, es pot haver acumulat fins a un metre de neu.

Els ajuts, inclosos dins el Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, s'atorgaran per concurrència no competitiva després de dur a terme la verificació tècnica i, si s'escau, es tramitaran pagaments avançats. Aquests, a més, poden ser complementats amb altres programes i ajuts, sempre que s'acrediti que no hi ha sobrefinançament. La Diputació de Barcelona comptarà amb la col·laboració tècnica dels Consells Comarcals de les àrees afectades per les nevades dels últims dies.
 

Reunió amb els alcaldes dels pobles afectats per la nevada. Foto: Consell Comarcal del Berguedà