El Carnestoltes de Gironella tindrà un concurs de disfresses de mascotes i més premis per a comparses

El concurs de balcons s'ampliarà de Cal Bassacs a tot el municipi | Lluís Vall destaca que l'èxit del Carnaval de Gironella és fer-lo una setmana després i "tot el que passa" durant la rua

07 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:20h
Roda de premsa de presentació del Carnestoltes de Gironella.
Roda de premsa de presentació del Carnestoltes de Gironella. | Aida Morales
El Carnestoltes de Gironella promet festa i disbauxa com mai. Des de fa tres anys, havent demorat la seva celebració una setmana, es postula com a referent i pol d'atracció de gent d'arreu de la Catalunya Central. I tot això, han presentat aquest dimecres en una roda de premsa, amb activitats per a totes les edats (fins i tot per a mascotes) i novetats, els propers dies 15, 16, 17 i 18 de febrer. 

De fet, segons ha explicat el regidor de Festes, Lluís Vall, el Carnaval de Gironella arrencarà divendres amb un taller per decorar antifaços a la Llar d'Avis obert a tothom, una cantada i ballada amb Laura Luceño, una botifarrada popular i una desfilada-concurs de mascotes, ja de cara al vespre. Aquesta última activitat és una de les novetats recuperades d'anys enrere, on es convida tothom a vestir la seva mascota i participar en un concurs que, si més no, s'espera curiós. 

Això serà després de l'arribada de la Perla, que prendrà el timó de la ciutat. Un ple extraordinari a l'Ajuntament de Gironella serà on es farà el traspàs de poders de l'alcalde, David Font, al rei Carnestoltes, que llegirà la garrofa guanyadora com a pregó, i esdevindrà el dinamitzador de la ciutat durant els propers tres dies. 

Carnestoltes escolar

Divendres durant tot el dia també serà quan les escoles celebraran el seu Carnaval. Tal com es va fer l'any passat, la rua escolar començarà a Cal Bassacs, animant les tres escoles de la vila al seu pas, que acabaran amb un esmorzar, espectacle de La Perla i disco a la tarda. A més, els alumnes també participaran en una batucada, en col·laboració amb l'Escola Municipal de Música de Puig-reig. 

A les 19.30 hores de la tarda i adreçat a tots els públics, el Local el Blat de Gironella acollirà una Glitter Party Kids i Glitter Party, on s'esperen més de 300 persones, i que només tindrà el requisit de vestir roba brillant. 
 

Roda de premsa de presentació del Carnestoltes de Gironella. Foto: Aida Morales


Més premis i moltes comparses

El plat fort del Carnestoltes de Gironella serà el dissabte, amb l'arribada de la Megapubilla, jutgessa del concurs d'aparadors i balcons, i la concentració de carrosses i comparses a la tarda davant del Local del Blat. Aquest any, els premis es diversifiquen, i en comptes d'haver-hi tres guanyadors, es repartiran tres premis a la millor comparsa (400, 200 i 100) i tres a la millor disfressa (300, 150 i 100). Per altra banda, també hi haurà un premi a la carrossa forana dotat en 250 euros. 

D'aquesta manera, ha precisat Vall, hi ha més comparses que opten a guanyar premis, i el Carnestoltes de Gironella passa a ser una festa remunerada en molts sentits. En conjunt, s'esperen unes 600 persones inscrites a la rua, el que suposa prop de 20 comparses. 

Després de la rua, que tindrà una desfilada final amb tots els luxes davant del Local del Blat, començarà el Carnabars. Aquesta activitat vol anar implicant la gent que sopa als diferents establiments del poble, per tal que acabin gaudint de la festa de Hey Pachucos, Mon Dj i Parèntesis Grup. Una manera, ha dit, de dinamitzar el comerç i implicar els joves en el Carnestoltes. En aquest sentit, també ha convidat tothom qui vulgui a ajudar a organitzar-lo. 

El Rei arriba a Gironella

Diumenge serà quan, a les 18.00 hores, el Rei arribarà a Gironella, de la mà de Toni Albà, qui presentarà "Audiència I-Real". Les entrades per a l'espectacle es poden aconseguir a l'Ajuntament i a la Llibreria Guinó a 5 euros, anticipada, i 7 euros, a taquilla. 

En termes globals, ha explicat Vall, el Carnestoltes de Gironella ha tingut un cost de 25.000 euros (5.000 més que l'any anterior), ja que s'ha fet una aposta important per la qualitat dels espectacles i les txarangues durant la rua. Tal com ha dit, Gironella comptarà amb cinc txarangues de gran nivell, a banda d'altres elements i personatges que faran que el Carnaval sigui tot un espectacle.