Cinc restaurants comencen la campanya de la cuina de la tòfona al Berguedà

El restaurant Ca l’Amagat i el restaurant Niu Nou de Bagà, el restaurant Caliu de Berga, el restaurant Cal Majoral de l’Espunyola i el restaurant Cal Fuster de Viver i Serrateix són els establiments implicats

Redacció
07 de febrer del 2018
Actualitzat a les 9:04h

Tòfones Foto: Hostaleria i Turisme del Berguedà


Cinc restaurants del Berguedà ja han començat la tradicional campanya gastronòmica de la cuina de la tòfona. Aquesta tindrà continuïtat fins el 15 de març, reafirmant el potencial de la comarca com a terra de tòfones, també, en l'àmbit culinari. Així, durant les properes setmanes es podran degustar plats amb tòfona als restaurants l’Amagat i Niu Nou de Bagà, al restaurant Caliu de Berga, al restaurant Cal Majoral de l’Espunyola i al restaurant Cal Fuster de Viver i Serrateix.

D'aquesta manera, els restauradors pretenen consolidar aquest producte a la comarca, conjuntament amb la de la cuina de la caça i la del bolet. Cadascuna d'elles permet configurar un calendari anual de campanyes gastronòmiques i potenciar el talent i la creativitat dels restaurants berguedans, que creen i elaboren diversos plats i menús per tal de donar a conèixer i facilitar la degustació de tots aquests productes. 

La tòfona és un fong encara molt desconegut, han apuntat els restaurants. No obstant això, el seu alt valor culinari (s’anomena el diamant negre de la cuina) permet una gran varietat de possibilitats, sobretot crua. Normalment s’utilitza de manera senzilla, rallant-ne una mica sobre plats neutres com patates, arròs, ous o beixamel. 

La campanya gastronòmica està impulsada per l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà amb la col•laboració de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i la Diputació de Barcelona. 
 

Consulta els plats i els mensús de la Cuina de la Tòfona


 

Un plat de postres amb tòfona. Foto: ADBerguedà.