​«El Periódico» acomiada el dibuixant Miquel Ferreres

El ninotaire ha estat molt crític amb el govern espanyol, en una postura que ha contradit la línia editorial del diari

Redacció
02 de febrer del 2018
Una de les vinyetes de Ferreres
Una de les vinyetes de Ferreres | Miquel Ferreres

El xef del restaurant Capritx, Artur Martínez, i el ninotaire Miquel Ferreres, en una foto d'arxiu. Foto: COMRàdio


El Periódico ha acomiadat el dibuixant Miquel Ferreres. L'històric ninotaire, que publicava un acudit diari al rotatiu, hi treballava des de l'any 1997.
 
Ferreres va començar a treballar al Correo Catalán. A la seva vida professional ha col·laborat amb els grans diaris del país, com La Vanguardia, El País, i amb importants revistes d'humor, com El Papus, El Jueves i també amb Interviú.

La raó del seu acomiadament no està clara. Ferreres havia estat molt crític en els últims temps amb la repressió policial i del govern espanyol contra l'independentisme i també contra la monarquia, contradient així la línia editorial del diari.

Les vinyetes de Ferreres eren un contrapunt de la línia editorial del diari. El dibuixant ha estat especialment crític amb la repressió del govern espanyol contra l’independentisme arran de l’1-O, i també amb el paper que han tingut els partits unionistes a Catalunya.

Fa  unes setmanes va col·laborar en una iniciativa de la publicació Illegal Times, amb les il·lustracions de més de vint dibuixants de tot el món, on es denunciava la vulneració de drets en general, però més en particular la vulneració de la llibertat d'expressió a Catalunya.