Un total de 113 famílies d'Avià han fet el canvi de companyia per consumir energia verda

L'ajuntament considera que la campanya ha estat "un gran èxit"

03 de febrer del 2018
Plaques solars en alguns edificis d'Avià.
Plaques solars en alguns edificis d'Avià. | AjAvià
L'Ajuntament d'Avià ha finalitzat, aquesta setmana, el termini per demanar les ajudes de 100 euros per habitatge o negoci, per a tots aquells veïns que hagin decidit fer el pas cap a l'energia verda. Segons ha explicat a NacióBerguedà el regidor de Sostenibilitat, Josep Subirana, finalment han estat 115 famílies, les que s'han beneficiat de les ajudes, fent el salt a una companyia verda, o bé canviant de tarifa cap a una de més sostenible. 

Així doncs, ha precisat, hi ha hagut 34 actuacions energètiques en diferents cases que han estat subvencionades, en la línia d'avançar cap a un nou model energètic municipal, tal com està fent, també, el mateix consistori amb actuacions en molts dels edificis públics. 

"Això ha estat un gran èxit perquè hi havia unes 1.000 cases que podien optar a la subvenció", ha explicat Subirana. A més, ha dit, encara han quedat varis veïns "en llista d'espera" perquè no havien pogut tramitar l'ajuda per algun problema o perquè ho van fer fora de temps. Per aquest motiu, ha assegurat que la campanya no finalitzarà aquí, sinó que continuarà durant els propers anys. 

Aquestes subvencions s'inclouen dins de la partida dels 70.000 euros que el consistori designa a promoure l'estalvi d'energia al poble, i avançar cap a models més verds, i es preveu tornar a realitzar, amb l'objectiu de transformar el poble en la direcció de la sostenibilitat.