El Consell Comarcal aplicarà el porta a porta a tot el Berguedà abans d'acabar l'estiu

Es faran reunions informatives a cada municipi i s'explicarà el funcionament del sistema a tots els veïns i comerciants

04 de febrer del 2018
Actualitzat a les 10:56h
Un nen reciclant.
Un nen reciclant. | Pau Masó
El Consell Comarcal té la intenció d'aplicar el sistema de recollida de residus porta a porta a tot el Berguedà abans d'acabar l'estiu. Així ho va afirmar el conseller de l'àrea, Francesc-Xavier Francàs durant l'últim plenari de l'ens públic, quan va dir que l'objectiu era implantar aquest nou model entre el juliol i l'agost. A més, va afirmar que no només es volia posar en pràctica als quatre municipis de l'Alt Berguedà on s'havia dit prèviament (Bagà, la Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà i Sant Julià de Cerdanyola), sinó que l'objectiu era fer-ho extensiu, directament, a tota la comarca.

De fet, aquest ha estat el motiu de la demora de l'aplicació del sistema. "S'ha fet tot el treball de camp, no només als quatre municipis de l'Alt Berguedà, sinó a tots", ha declarat. A dia d'avui, doncs, ha assegurat que ja hi ha "les dades de tota la comarca", i en breu es farà públic el calendari exacte d'aplicació del porta a porta, que anirà supeditat als requisits que es necessiten per portar-lo a terme, com ara el nombre de bujols, bosses i altre material.

Abans d'aplicar-ho, però, es faran reunions informatives a cada municipi, i s'explicarà el funcionament del sistema a tots els veïns i comerciants, amb dades sobre com s'implantarà, horaris de recollida i dies. En qualsevol cas, però, ha assegurat que durant el 2018 hi haurà el porta a porta a tota la comarca, el que suposarà un salt qualitatiu important en la rebaixa de residus del Berguedà i en l'increment de la recollida selectiva.

Porta a porta als comerços de Berga

Fa pocs mesos, el Consell ja va iniciar el porta a porta d'orgànica als grans productors de Berga, a través de dos nous camions que, de dilluns a dissabte, fan rutes específiques per recollir l'orgànica de més de 130 establiments. Es tracta d'hotels, restaurants, supermercats, fruiteries, carnisseries, peixateries o botigues de queviures, entre d'altres, que ja col·laboren en el projecte.