interior

Els Bombers fan 64 rescats al Berguedà el 2017 i apaguen 141 incendis

El cos realitzat diverses actuacions de rescat a la muntanya o recerca de persones perdudes | El municipi de Gironella ha patit dos rescats de persones en medi fluvial

per Aida Morales, 5 de febrer de 2018 a les 14:00 |
Bombers fent maniobres d'extinció d'incendis. | Bombers
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Bombers de la Generalitat han atès al llarg de l’any 2017 un total de 68.242 serveis, xifra que representa un increment d’un 7% en relació el 2016 i continua amb la tendència a l’alça dels darrers anys. D'aquest conjunt, el Berguedà no ha estat una comarca amb xifres altes, malgrat que el treball d'aquest cos ha estat constant, ja sigui en l'àmbit dels incendis o de salvament. 

Del total de 6.376 incendis forestals que hi ha hagut a Catalunya, 45 han estat al Berguedà. D'aquests, 11 han afectat terreny agrícola, 18 àmbit forestal i 16 zones urbanes. Cap d'aquests, però, ha estat de grans dimensions, així com tampoc han estat grans els incendis urbans que hi ha hagut a la comarca. Del total del país (13.794), al Berguedà se n'han registrat 96, la majoria en edificis (40 incendis), seguits per aquells ocasionats als contenidors de residus (30 focs). No obstant això, també hi ha hagut 13 incendis en vehicles no accidentats, 9 focs en barraques, 2 incendis en zones industrials o magatzems, i 2 més en infraestructures elèctriques. 


L'àmbit on els Bombers han treballat intensament al Berguedà  ha estat el medi natural. En conjunt, durant el 2017 s'han hagut de fer 64 actuacions, sobretot als nuclis de Saldes (19), Berga (8), Bagà (6), Vallcebre (4)i Gósol (4). A Gironella, per altra banda, s'han realitzat dos rescats en medi fluvial. La majoria han estat rescats de muntanya, sobretot coincidint en els mesos de major afluència de bolets, tot i que també hi ha hagut diverses recerques de persones perdudes en altres èpoques de l'any,
 

Bombers. Foto: Juanma Peláez

 

Participació