Aproven urbanitzar la zona on s'ha de construir l'Institut Serra de Noet per 368.000 euros

Francesc-Xavier Francàs afirma que les obres de l'Institut semblen la "Sagrada Família", mentre que Oriol Camps assegura que les obres "van més justes que la punyeta"

01 de febrer del 2018
Actualitzat a les 22:00h
Institut Serra de Noet
Institut Serra de Noet | SES Serra de Noet
L'Ajuntament de Berga ha aprovat aquest dijous al ple municipal, i per urgència, el projecte d'obra municipal per a la urbanització de la prolongació del carrer Pla de l'Alemany, que ha d'esdevenir el proper pas per a la construcció de l'Institut Serra de Noet, el cost total del qual cobreix la Generalitat i ascendeix a 5,5 milions d'euros. Després d'un recés de cinc minuts, havent deixat clar, el secretari, que ell no assumiria responsabilitats legals ja que no havia pogut revisar l'expedient, tots els regidors han tornat a entrar a la sala per aprovar un projecte que, tal com ha informat el regidor d'Urbanisme, excepcionalment en funcions d'alcaldia, Oriol Camps, ascendeix a 368.000 euros.

"L'obra va més justa que la punyeta i s'ha de fer", ha declarat Camps, quan ha escoltat la queixa del regidor del PDECat, Francesc-Xavier Francàs, que ha dit que aquest institut "sembla la Sagrada Família". En un principi, Francàs ha lamentat que darrerament s'estiguin portant al ple massa projectes per urgència, i ha lamentat que les coses no es facin amb prou temps. Una situació concreta, però, que la republicana Ermínia Altarriba no ha vist com un inconvenient: "Davant de la necessitat que es pugui tirar endavant i que per Nadal els nois i noies puguin traslladar-se d'edifici, creiem que està prou justificada la urgència".

Camps també ha volgut donar alguns detalls més respecte del projecte. Allò planificat, doncs, preveu allargar el carrer Pla de l'Alemany seguint la traça del camí de carro que hi ha al final, per possibilitar l'entrada al solar on s'ha de fer l'institut. La cessió del terreny i la seva urbanització, ha recordat, va ser la part pactada amb la Generalitat de la qual s'havia de fer càrrec l'Ajuntament de Berga. El projecte consta de les obres d'urbanització, paviment, enllumenat, arbrat municipal, clavegueram i, a banda, la subestació transformadora que ha de permetre donar servei a l'edifici.
Arxivat a