Puig-reig organitza un Carnestoltes participatiu i amb vinculació social

Els comerciants vestiran el poble de color vermell | Una quinzena de comparses participaran en la rua | Uns 400 nens de les escoles del poble i l'escola bressol es convertiran en "Curapupas"

01 de febrer del 2018
Actualitzat a les 17:37h
Presentació dels actes del Carnestoltes de Puig-reig.
Presentació dels actes del Carnestoltes de Puig-reig. | Aida Morales
El Carnestoltes de Puig-reig es reinventa, amb l'objectiu de modernitzar-se, implicar el màxim de persones i entitats del poble, i fer feina en l'àmbit educatiu i social. Per això, des de dimarts 6 de febrer i fins diumenge 11, s'han organitzat tot un seguit d'actes, molts dels quals al carrer i altres a les escoles i la Biblioteca Guillem de Berguedà, on tots els públics hi tindran cabuda per celebrar la festa més esbojarrada i divertida de l'any. 

Un taller infantil de Carnestoltes encetarà les activitats a la Biblioteca, que també acollirà, el dia 9, el Carnestoltes ple de contes amb Joan de Boer. A més, des d'Aprenentatge i Servei (APS), han explicat Andrea Martín i Ricard Rocs, dos dels seus membres, es motivarà les dues escoles del poble i l'escola bressol perquè treballin, a partir de la salut i el circ, el personatge de Curapupas, inspirant-se en els pallassos que ajuden, fan riure i donen suport als nens i nenes de l'Hospital de Sant Joan de Déu. 

Això farà, ha prosseguit Ester Puig, també membre de l'APS i de l'escola bressol, que durant tota la setmana els infants es vesteixin cada dia amb elements diferents i que, al final, acabin completant el vestit de Curapupas, tots iguals, i amb un clar component social i pedagògic, respecte de les malalties oncològiques que, a través d'aquests personatges, es tracten. En conjunt, ha dit, seran uns 400 nens i nenes els que s'implicaran, que participaran també en la lectura dels pregons, a la disbauxa infantil i a la cercavila infantil, on també es comptarà amb la Batukada dels alumnes de 6è de Primària, que es coorganitzarà amb l'Escola Municipal de Música.

Carnestoltes jove

El Carnestoltes jove també tindrà el seu moment, ha prosseguit la regidora de Festes, Alba Santamaria. Després del sopar popular del divendres 9, s'iniciarà una rua nocturna amb la xaranga de Puig-reig, organitzada per la Comissió de Joves. 

El dia següent, a més, una quinzena de comparses ompliran la cercavila que, aquest any i com a novetat, començarà al Camp de Futbol, en direcció al carrer Llobregat, carrer Major, passeig de la Via i passeig de la Riera de la Sala, amb un nou pregó a càrrec del Rei Carnestoltes al pavelló, i l'entrega de premis a tots els participants, ha informat Mercè Rabeya, de la Comissió de Festes. 

El motiu del canvi de recorregut, ha precisat, ha estat per implicar tots els sectors del municipi. A continuació, es farà un sopar popular ambientat per Eve Gago. A més, ha indicat el president de l'Associació de Botiguers i Comerciants, Toni Mujal, durant l'entrega de premis també es farà el lliurament de paneres als guanyadors del Concurs d'Aparadors, que enguany adopten la temàtica del color vermell. D'aquesta manera, durant els dies previs, els botiguers vestiran el municipi d'aquest color, fent gala d'originalitat i divertimento.