La Molina inaugura l'exposició del seu 75è aniversari

“La Molina: 75 anys estimant-te” fa possible reviure en primera persona la instal·lació del primer teleesquí del país

Redacció
03 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:13h
Font Canaleta l'any 1943, quan s'hi va instal·lar el primer remuntador
Font Canaleta l'any 1943, quan s'hi va instal·lar el primer remuntador | Arxiu històric de La Molina

Imatge d'una part de l'exposició que s'ha inaugurat avui a l'espai Provença de Barcelona Foto: FGC
 

Ja s'ha inaugurat l'exposició del 75è aniversari de La Molina. La inauguració ha comptat amb la presència del fotògraf Antonio Campaña i persones reconegudes que mantenen una relació especial amb l’estació com són els esportistes Emma Roca i Pol Tarrès o el músic Dani Alegret. Amb el nom “La Molina: 75 anys estimant-te”, l'exposoció fa possible reviure en primera persona la instal·lació del primer teleesquí del país, l’expansió cap a la Tosa o com La Molina ha esdevingut un referent internacional en el món dels esports d’hivern.

La Molina, des que va néixer, ha estat un referent per a moltes famílies que al llarg dels anys s’han desplaçat fins a la Cerdanya i al Berguedà per aprendre a esquiar i viure la neu de ben a prop. En aquest sentit, s’ha teixit un sentiment de pertinença únic entre generacions d’esquiadors i la mateixa estació.  
 
Durant l’acte també s’ha presentat el vídeo commemoratiu que porta el mateix nom de l’exposició i que exemplifica mitjançant una història real les vivències que La Molina ha guardat i el creixement de l’estació fins a l’actualitat.
 
Durant la commemoració del 75è aniversari de la instal·lació del primer remuntador en tot l’Estat, La Molina ha preparat un seguit d’activitats pensades per a tots els públics com, per exemple, el sorteig de la megafoto (15 de febrer), la Jornada retro i Nit de les 75 torxes (17 de febrer), la presentació del llibre de “La Molina: 75 anys estimant-te”, les sessions a la fotocabina i el dia dels Nens (28 de febrer) i l’Estima Fest (2 i 3 de març), festa que aglutinarà la Copa del Món de Snowboard Cross, el concert a la zona del telecabina amb l’actuació d’Els Amics de les Arts, i els sopars especials per celebrar-ho, entre altres actes.
 

Font Canaleta l'any 1943, quan s'hi va instal·lar el primer remuntador Foto: La Molina