Joves berguedans exploren prototips d'innovació als centres de secundària

L'objectiu és desenvolupar el treball en equip, l'autonomia, la iniciativa personal i la creativitat

Redacció
01 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:17h
Sessio dins del projecte PETIT.
Sessio dins del projecte PETIT. | ADBerguedà
Joves de diferents centres del Berguedà han participat, aquest dimarts i dimecres 30 i 31 de gener, en el Projecte Educatiu de Tecnologia, Innovació i Treball (PETIT) que s'implementa únicament al Berguedà i Astúries, per tal que els alumnes desenvolupin, per equips, prototips que ajudin a facilitar la vida de les persones. Es tracta, de fet, de crear productes que no existeixin al mercat, des de la premissa de la innovació. Així, a banda, també es desenvolupa el treball en equip, l'autonomia, la iniciativa personal i la creativitat.

Aquest projecte s'acompanya, a la comarca, de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, i durant els últims dies, la directora de l'àrea d'educació emprenedora de Valnalon (Astúries), Mònica Barettino, ha estat l'encarregada de desenvolupar la dinàmica curricular, dins de les sessions de tecnologia i crèdits variables d'emprenedoria d'innovació dels alumnes de 3er i 4t d'ESO dels centres educatius de l'Escola Xarxa, Vedruna i INS Guillem de Berguedà de Berga, l'institut de Puig-Reig i l'INS Pere Fontdevila.

Ara per ara, els alumnes ja estan treballant en la construcció de diferents prototips, alguns dels quals utilitzen la tecnologia Arduino per desenvolupar els projectes i la majoria estan enfocats en millores tecnològiques. Durant aquest 3er trimestre i fins al final de curs els hi queda la última fase del projecte on hauran de construir el prototip per exposar-la finalment a la Fira Expoinova que es realitzarà a mitjans de maig i on els 5 centres educatius berguedans presentaran el seu projecte final.