El Concurs de Cartells de la Patum augmenta la dotació econòmica

El primer premi tindrà una dotació econòmica de 1.000 euros, i l'accèssit es premiarà amb 300 euros

Redacció
01 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:41h

Cartells guanyadors del concurs l'any 2017. Foto: Aida Morales


El 44è Concurs de Cartells de la Patum incrementarà, aquest 2018, la dotació econòmica del primer premi dels accèssits. D’aquesta manera, els treballs presentats fins el 16 de març a les 14.00 hores a l’Oficina de Turisme de Berga tindran una dotació econòmica de 1.000 euros i 300 pel guanyador i l’accèssit, respectivament. 

Aquest increment, han informat des de l’Ajuntament, prové d’una partida pressupostària de 3.000 euros i de tipus participatiu, que està gestionada pel Patronat, amb l’objectiu que això ajudi a motivar la participació en el concurs, ha explicat la regidora de Patum, Mònica Garcia. 

El termini per presentar els cartells ja ha començat, de cara a la Patum, que enguany se celebrarà del 30 de maig al 3 de juny. Com a màxim, cada autor podrà presentar fins a dos treballs, que han de ser inèdits i originals, i sota qualsevol tècnica artística sobre un suport de cartró ploma. Tot i això, els cartells presentats hauran de ser el resultat de l’obra prèviament digitalitzada per evitar les dificultats que poden comportar els dissenys elaborats amb tècniques de relleu o collage en el moment de la seva reproducció i impressió. Enguany, es manté el format vertical i la mida de 38 x 60 centímetres establerta l’any passat per tal d’afavorir la participació i abaratir els costos d’impressió dels dissenys. En totes les obres hi haurà de figurar obligatòriament la inscripció CIUTAT DE BERGA – LA PATUM – CORPUS DE 2018. 

Una vegada s’hagin presentat, un jurat tècnic s’encarregarà de revisar els cartells per comprovar el compliment de les bases en la seva totalitat, de manera que les obres que incompleixin qualsevol dels requisits seran desqualificades i no s’inclouran en el procés de selecció dels treballs finalistes. Posteriorment, un jurat qualificador format per set persones vinculades a les arts visuals i plàstiques seleccionaran entre tres i cinc obres. Les peces finalistes s’exposaran a l’Oficina de Turisme del 25 de març al 8 d’abril i la guanyadora s’escollirà a través de votació popular. El resultat de la votació es donarà a conèixer públicament durant la celebració del Ple extraordinari de l’Ascensió, que es farà el 13 de maig a la sala de sessions de l’Ajuntament de Berga.   

Bases del concurs de cartells 2018
Arxivat a