L'exgerent del Consell Comarcal del Berguedà presenta una demanda per acomiadament improcedent

L'ens comarcal agafa un advocat especialista per portar el cas

31 de gener del 2018
Actualitzat a les 21:06h
Consell Comarcal del Berguedà.
Consell Comarcal del Berguedà. | Aida Morales
L'exgerent del Consell Comarcal Carme Casas ha presentat una demanda per acomiadament improcedent dirigida a l'ens comarcal, després que el seu president, David Font, decidís cessar-la, arran d'un informe negatiu que havia emès el departament jurídic de la Diputació de Barcelona. De fet, es va considerar que Casas havia comès una falta greu o molt greu, quan havia exercit com a arquitecta municipal de l'Ajuntament de Cercs. 

Segons diverses sentències, Casas va autoritzar dues llicències il·legals d'obres en una masia de Cercs, que la van portar a ser condemnada fins a tres vegades per delictes urbanístics. Aquest fet, que no li comportava la inhabilitació del càrrec públic com a gerent del Consell, però, va arribar a Antifrau, que va recomanar a l'ens comarcal que prengués mesures. Pel que fa al cessament, Font va explicar que havia pres la decisió abans de concloure l'expedient, tenint en compte informes de la Diputació, i per tal de no fer "obstrucció a la justícia". 

El cas de Casas, doncs, s'arrossega, i ara esquitxa judicialment el Consell, que s'ha vist obligat a agafar un advocat especialista en qüestions laborals. Sobre això, el president del Consell ha recordat que l'exgerant era un càrrec de confiança, i qualsevol càrrec d'aquest tipus dins d'una administració "sap amb les condicions que entra a treballar i la manera". Sobre això, Font ha assegurat que no s'ha fet res "que no estigués emparat per la llei", i ha recordat que, de casos com aquest, n'hi ha centenars cada any a les administracions catalanes.