La relació entre el Camí dels Bons Homes i Google, a l'Escola de Turisme de la UB

El projecte turístic transfronterer s'exposa a alumnes de tot el món

Redacció
31 de gener del 2018
Actualitzat a les 9:52h

Presència del Camí dels Bons Homes a l'Escola de Turisme. Foto: ADBerguedà


El Camí dels Bons Homes s’ha exposat aquest 30 de gener a l’Escola de Turisme CETT de la UB, per tal que els seus alumnes coneguin la tasca que s’està implementant des de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i la seva àrea de turisme al territori. Per això, s’ha impartit una classe de dues hores de planificació turística, arran de la pregunta: “Es pot comparar l’església del segle XII amb un gegant de la tecnologia actual com és Google?”. 

En aquest punt, s’ha exemplificat un paral•lelisme entre els càtars i els actuals becaris de Google, i la seva lluita per millorar les condicions laborals. A més, com a producte turístic s’ha tractat el cas del Camí dels Bons Homes, que aquest any celebra el seu 20è aniversari com a projecte transfronterer que promou el desenvolupament econòmic a les comarques del Berguedà, la Cerdanya, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell i la part francesa de l’Arieja. 

Aquesta iniciativa forma part d’un programa d’internacionalització de l’alumnat en què s’estudia com donar una sortida professional a empreses europees del sector turístic. La classe ha estat seguida per una cinquantena de Geòrgia, França i els Estats Units.