Els millors orientadors del món competiran al Berguedà, el Bages i el Solsonès

Es preveu que en aquesta activitat hi participin uns 150 esportistes d'alt rendiment d'arreu d'Europa

Redacció
12 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:44h

Cursa d'Orientació. Foto: Josep Maria Montaner


Diversos punts de la comarca del Berguedà, del Bages i del Solsonès acolliran, del 19 al 22 de febrer, el Mediterranean Open Championship (MOC) 2018, que comptarà amb alguns dels millors orientadors del món, segons ha informat el Club Orientació Berguedà. Es tracta, han precisat, de diferents curses i entrenaments d'alt nivell, que per primera vegada se celebren a Catalunya, i del qual el club berguedà n'és un dels organitzadors.

El MOC va néixer el 2005, de l'experiència prèvia del projecte olímpic PWT World Series. Des d'aleshores, s'ha anat realitzant en diferents països en les vessants esportiva d'alt nivell, competitiva i turística esportiva. La direcció tècnica de l'activitat és a càrrec d'Emil Wingstedt, diverses vegades campió del món, i està format per tot un seguit d'entrenaments en format d'esprint d'uns 15 minuts, alguns cronometrats amb sportident i altres lliures, que es poden fer durant tots els dies que dura la competició.

Dilluns 19 de febrer el MOC se celebrarà al centre històric de Gironella amb entrenament lliure, el dia següent es farà a Cardona al matí i a Solsona a la tarda, dimecres 21 hi haurà entrenaments lliures, i dijous 22 es farà l'esprint a Berga, amb les segones classificatòries i la final. En conjunt, es preveu que en aquesta activitat d'orientació hi participin uns 150 esportistes d'alt rendiment d'arreu d'Europa, i que les seleccions ho aprofitin com a prova classificatòria per poder accedir al mundial del 2018. Entre algunes seleccions ja confirmades hi ha la de Suècia, Finlàndia i Suïssa.