Animals perduts i la policia local

Montse Ratés
29 de gener del 2018
Actualitzat a les 20:26h
Una persona visitant un dels gossos de la Protectora d'Animals de Berga
Una persona visitant un dels gossos de la Protectora d'Animals de Berga | Aida Morales
Bona nit, m'he decidit a escriure perquè estic molt indignada i voldria explicar el que m'ha passat, per si es pot fer alguna cosa. Sobre les 20.00 del vespre estava passejant amb el meu gosset per la Valldan, i al passar per davant de "Cal Passasserres" han sortit dos cadellets no sé d'on. Han estat jugant una estona amb el meu i he pensat que ja sortiria el seu propietari, però al passar l'estona i veure que no venia ningú, he preguntat a dues persones si els coneixien i ningú els havia vist mai. He trucat a la urbana, doncs si marxava em seguien, amb el perill que passessin per la carretera i els atropellessin o provoquessin un accident.

La meva indignació ha sigut quan el guàrdia urbà de torn m'ha dit que ja els havien avisat, que els gossets no portaven xip i que la gossera a aquesta hora ja estava tancada. Per tant, que no hi podien fer res. He insistit que els vinguessin a buscar i que si no podien localitzar ningú de la gossera, que al dia següent els hi portessin. La seva resposta altre cop ha sigut que això no ho podien fer, que a veure què feien amb dels dos gossets tota la nit. La meva resposta ha sigut que si s'emporten un cotxe mal aparcat amb la grua, sigui l'hora que sigui, bé que hi troben lloc. No el deixen al carrer esperant que el seu amo es llevi.

Resum, segons ells no es competència seva, i jo em pregunto si passa una moto i un gosset el fa caure serà competència seva? O tampoc? Vetllar per la seguretat ciutadana es problema seu?? Perquè llavors, em pregunto, per què els mantenim? Si quan un ciutadà que els truca perquè veu un problema, se'l treuen de sobre, ja no parlo del sentit humà, estem parlant de dos animals perduts. Acabo dient que tot i no ser competència seva, els mossos els han ajudat, buscant solucions. Potser han intervingut les ganes i la humanitat més que no les "competències" que aquests "urbanos" tenen tan ben apreses. Ah! M'han dit que presenti una queixa a l'Ajuntament....... com si servís d'alguna cosa.


Montse Ratés, veïna de Berga


Si vols enviar alguna carta del lector a NacióBerguedà, ho pots fer a [email protected], seguint criteris ètics i de respecte cap a les persones