El Grup d'Educació SABER anima les escoles del Berguedà a treballar la situació dels refugiats

Diferents recursos pedagògics ajuden a entendre millor les causes i conseqüències de les guerres, de la manca d'oportunitats i de situacions de vulneració extrema dels Drets Humans

Redacció
29 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:06h
Explicant la situació de les persones refugiades.
Explicant la situació de les persones refugiades. | Grup Saber Berguedà
El Grup d’Educació SABER del Berguedà, amb el suport del Consell Comarcal i del CRP de la comarca, organitzen, en motiu del Dia Escolar per a la No Violència i la Pau que serà quest proper 30 de gener, tot un seguit d’activitats perquè els centres educatius de la comarca treballin la situació de l’acollida, un tema proper que implica la comarca amb els refugiats, i que explica una situació global que s’està vivint més enllà de les fronteres. 
 

Dibuixos de nens de l'escola de Sant Joan de Berga. Foto: Grup Saber Berguedà


Per això, s’han fet extensius diferents recursos pedagògics, ja siguin contes, jocs o dinàmiques, que ajuden a entendre millor les causes i conseqüències de les guerres, de la manca d'oportunitats i de situacions de vulneració extrema dels Drets Humans. D’aquesta manera, han informat, s’insta els més petits a preguntar-se aspectes, com ara per què els interessos econòmics prevalen per damunt de les necessitats reals de les persones, i què es pot fer des d’un àmbit local per transformar aquesta situació d’injustícia. 

Tots els membres de la comunitat educativa, doncs, poden visitar el web del grup SABER, on hi trobaran diverses propostes educatives per utilitzar-les amb el seu alumnat o usuaris. A més, el grup SABER compta amb un equip de voluntàries disposades a desplaçar-se als centres per impartir alguns dels tallers que s’hi proposen.
 

Dibuixos de nens de l'escola de Sant Joan de Berga. Foto: Grup Saber Berguedà