Cuixart respon la carta d'Évole des de la presó

El dirigent d'Òmnium envia una missiva al periodista, que publica "El Periódico"

Redacció
28 de gener del 2018
Actualitzat a les 16:10h
Mural dedicat a Jordi Cuixart a Santa Perpètua de Mogoda
Mural dedicat a Jordi Cuixart a Santa Perpètua de Mogoda | ND
Jordi Évole va publicar la setmana passada una carta a El Periódico adreçada a Jordi Cuixart, empresonat a Sota del Real  des del mes d'octubre. El periodista, tot i admetre discrepàncies amb el president d'Òmnium Cultural, li escrivia una missiva carregada d'emotivitat i, fins i tot, d'admiració. “No s'ha de ser un independent per escriure una carta a Cuixart”, apuntava en una piulada.

Évole agraïa a Cuixart que no sé sumés al “linxament” que “una part sorollosa de l’independentisme” va decidir fer-li. També que aturés la iniciativa d’alguns d’anar a una manifestació a favor de l’acollida amb pancartes en contra de les seves paraules.

Ara i també a través d'El Periódico, Cuixart ha respòs Évole amb una altra carta. El president d'Òmnium comenta les converses amb persones amb qui discrepa i parla de la tasca de la seva entitat. "Òmnium vol dir de tots, aquest és un dels mantres que vàrem aprendre de la Muriel , la mateixa que et volia seduir el 2013", li diu a Évole.

Cuixart parla del fenomen migratori a Catalunya, que és "estructural" i dels refugiats "que volem acollir".

Per últim, el dirigent empresonat felicita el periodista pels 10 anys del programa Salvados i desitja poder-lo abraçar ben aviat.