Comín assegura que el 155 no aturarà el canvi de governança de l'hospital de Berga

El conseller de Salut afirma que només el destituirà "la democràcia" i explica que els que estan a Brussel·les han hagut de treure "tota la força i la fermesa"

26 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:42h
Toni Comín, a Brussel·les.
Toni Comín, a Brussel·les. | Delmi Álvarez
El conseller de Salut distituït Antoni Comín ha assegurat que, malgrat que el 155 "ha perjudicat l'execució pressupostària" en diferents àmbits de la sanitat a Catalunya, aquest no ha aturat el canvi de gestió i governança de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, que es va acordar entre la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal, i que es va fer públic l'estiu passat.

Comín ho ha afirmat al programa "L'Estació", que ha emès en directe aquest dijous Televisió del Berguedà, i on ha participat la periodista de NacióBerguedà Aida Morales. Des de Brussel·les, el conseller cessat ha indicat que "el procés de Berga es farà tal com es tenia previst", és a dir, amb la creació de l'empresa 100% pública Salut Catalunya Central, que serà la que gestionarà el centre a partir de l'1 de juliol del 2018. 

Aquesta és la situació general que ha posat sobre la taula Comín, que també ha afirmat que està disposat a tornar a ser conseller, i ha assegurat que només el destituirà "la democràcia". "Faltaria més", ha prosseguit, que com a "conseller democràticament elegit" es deixés destituir "per la dictadura i l'autoritarisme". Sigui com sigui, però, ha reconegut que la situació que està vivint a "l'exili" és complicada, i que tots els que estan a Brussel·les han hagut de treure "tota la força i la fermesa" davant d'una situació que és "indignant". "És molt gros que al segle XXI, en un continent suposadament democràtic com és la Unió Europea, hi hagi persones que estiguem vivint el que estem vivint", ha declarat.

Orgull de projecte

Respecte de l'acord de canvi de gestió de l'hospital de Berga, el conseller s'ha mostrat satisfet del pas endavant que suposa, ja que és una reivindicació històrica de l'ajuntament que, a més, s'ha aconseguit amb els aplaudiments dels treballadors i de les diferents seccions sindicals del Comitè d'Empresa: "És un dels assumptes de la legislatura dels quals estic més content i, fins i tot, diria que orgullós perquè és un molt bon exemple de com entenem el que ha de ser el nostre sistema sanitari públic, universal i de qualitat". 

Per altra banda, Comín també ha constatat que, des de Brussel·les, la sanitat catalana "té prestigi i està reconeguda". "Els investigadors catalans són reconeguts", ha afirmat, i la sanitat a Catalunya "està a la primera divisió europea", malgrat que també hi ha diversos problemes que s'intenten combatre cada dia per intentar millorar-la. 
Arxivat a