Deu anys corrent per la muntanya: l'Ultra Pirineu 2018 obre inscripcions

Hi ha 1.000 dorsals disponibles per a la prova reina de llarga distància del Pirineu el 29 de setembre d'enguany, amb 110km i 6.800m de desnivell positiu al voltant del Parc Natural del Cadí Moixeró | Arriben amb sorpreses, com una nova modalitat de mitja marató

24 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:26h
El majestuós Pirineu tornarà a ser testimoni mut de les grans curses de l'Ultra Pirineu d'enguany. | Josep Maria Montaner.

L'octubre de 2009 Bagà va acollir per primera vegada la Salomon Ultra Pirineu, Jessed Hernández i Corinne Favre van ser els guanyadors d'aquella edició. Des de llavors han passat 10 anys i fins a 4.295 corredors han fet realitat el somni de creuar, també, aquesta línia de meta.

Des d'avui i fins al 5 de febrer a la web de l'Ultra Pirineu ja es poden realitzar les preinscripcions per a aquesta desena edició, que disposa de 1.000 dorsals. La prova, que consta de 110 km i 6.800 m de desnivell, tindrà lloc el cap de setmana del 29 de setembre de 2018 en el Parc Natural del Cadí Moixeró. En cas de superar els 1.000 preinscrits, es realitzarà un sorteig el dia 8 de febrer a l'Ajuntament de Bagà (Berguedà).

Núria Picas durant l'Ultra de 2017, en què va fer un espectacular segon lloc. Foto: Josep Maria Montaner.

En la passada edició, corredors de fins a 50 països del món es van enfrontar al repte de la Salomon Ultra Pirineu i s'espera que enguany la prova continuï amb el procés d'internacionalització que va portar corredors de Guatemala, Índia, Angola o Letònia fins al Berguedà.

Es tracta, doncs, d'una prova ja consolidada dins del panorama internacional de curses de llarga distància i per a molts corredors de muntanya és una cita ineludible al calendari. A causa del seu èxit, el 2014 es van incorporar dues curses més, la Marató Pirineu i la Nit Pirineu.

Kilian Jornet va fer miques el rècord de la Marató de l'Ultra Pirineu de 2017. Foto: Josep Maria Montaner.

Altetes d'elit ja han confirmat la presència en una prova que el 2017 van guanyar Pablo Vila i Maite Maiora i que tornarà, un cop més, a formar part del circuit mundial de les Skyrunner World Series. Per poder participar a la prova, els corredors hauran d'aportar un document que justifiqui la seva participació en alguna marató de muntanya durant el darrer any. Recordem, també, que Kilian Jornet va fer miques el rècord de la marató l'any passat.

Per altra banda, per a celebrar aquesta desena edició es presenten algunes sorpreses i novetats com la introducció d'una nova modalitat de mitja marató, les inscripcions de la qual s'obriran el mes d'abril.

A més, totes dues curses, la Salomon Ultra Pirineu i la mitja marató oferiran dues places per a participar a la Salomon Ultra Running Academy i a la Salomon Running Youth Academy, respectivament.

Les inscripcions per a la Marató Pirineu i la Nit Pirineu obriran el pròxim 13 de febrer.

Jordi Gamito, amb molt bon esperit i energies, va fer un magnífic quart lloc en la cursa Ultra Foto: Josep Maria Montaner.