Gironella promociona tres itineraris pel nucli històric, les colònies i la via blava del Llobregat

El regidor David Saborido afirma que les tres rutes permeten conèixer part del patrimoni de la vila, i estan pensades tant pels gironellencs, com pels visitants

Redacció
24 de gener del 2018
Actualitzat a les 10:21h
Colònia de Cal Metre, a Gironella
Colònia de Cal Metre, a Gironella | NacióBerguedà
L'Ajuntament de Gironella promociona, a través de la seva APP, tres itineraris per descobrir espais simbòlics del municipi: la ruta pel nucli històric, la ruta de les colònies tèxtils i la via blava del Llobregat. A més, a través d'aquesta aplicació, han destacat, també es pot accedir al circuit inclusiu Sumant Necessitats. Segons el regidor de Turisme, David Saborido, les tres rutes permeten conèixer part del patrimoni de la vila, i estan pensades tant pels gironellencs, com pels visitants que vulguin gaudir i descobrir el poble. Més concretament, ha precisat, pretenen atraure un públic familiar i formen part dels recursos turístics del Berguedà.

L'itinerari del nucli històric és una ruta d'1,5 quilòmetres per conèixer la història del nucli de Gironella i descobrir edificis com la torre de l'homenatge o el castell. La ruta de les colònies i la via blava, per altra banda, tenen 5,94 quilòmetres, i ressegueixen colònies tèxtils com Cal Metre, Cal Bassacs, Viladomiu Vell i Viladomiu Nou.

Els interessats poden descobrir aquestes tres rutes a través de l'aplicació, accedint a l'apartat "coneix Gironella". A més, els usuaris poden veure la seva localització al mapa, el recorregut a seguir i els punts d'interès. L'APP es va posar en marxa la primavera del 2017 amb diversos serveis, com ara el gestor d'incidències, els llocs d'interès, els serveis municipals o informació sobre comerços, escoles, restaurants i associacions.
Arxivat a