Músics de Berga toquen cada dia «El cant dels ocells» per reclamar l'alliberament dels presos

L'ANC convida els músics del Berguedà i del país a sumar-se a aquesta iniciativa solidària

Redacció
24 de gener del 2018
Actualitzat a les 8:55h
Llaços grocs que demanen l'alliberament dels presos.
Llaços grocs que demanen l'alliberament dels presos. | Adrià Costa
Cada dia, músics de Berga s'apleguen a la plaça de Sant Joan a partir de les 19.00 hores, per reclamar l'alliberament dels presos polítics. Així ho ha informat l'ANC de la capital del Berguedà, just el dia que en fa cent, de la detenció dels presidents d'Òmnium Cultural i de l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, respectivament. 

Va ser el 16 d'octubre passat, quan l'Audiència Nacional va decretar presó provisional contra els líders de les dues entitats cíviques, que van ser traslladats a la presó de Soto del Real. La notícia, que ja es temia, va colpir la societat catalana i va ser una mostra clara que l'Estat havia optat per una política de repressió contra el moviment sobiranista. El Dia de Difunts, per altra banda, l'Audiència també va ordenar presó sense fiança per al vicepresident Oriol Junqueras, i els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Carles Mundó, Santi Vila, Dolors Bassa i Meritxell Borràs. Junqueras i Forn encara no han sortit de la presó. 

Davant d'aquesta situació, l'ANC de Berga convida a utilitzar la música per reclamar el seu alliberament, tal com ja encapçala el músic Pep Vancell, que interpreta cada dia i durant 10 minuts "El cant dels ocells".
Arxivat a