Neix una cursa en BTT que ressegueix el Camí dels Bons Homes

L'activitat esportiva consta de 244 quilòmetres des de Berga i fins a Foix, a l'estat francès

Redacció
23 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:42h
Pyrenees Bike Race.
Pyrenees Bike Race. | Besttrail
Els propers 12, 13 i 14 d’octubre es disputarà, als Pirineus, la primera edició de la Pyrenees Bike Race, la nova cursa que ressegueix el Camí dels Bons Homes, organitzada per Besttrail, amb la col•laboració de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. Segons han informat, es tracta d’una proposta innovadora que travessa aquesta formació muntanyosa de sud a nord, i que esdevé un repte esportiu amb voluntats turístiques, per tal de donar a conèixer els racons mes bonics del Pirineu català i francès. 

La cursa tindrà un recorregut de 244 quilòmetres, dividits en tres etapes. La primera consta de 92 quilòmetres, amb sortida a Berga i arribada a Alp. La segona, de 80 quilòmetres, serà des d’Alp a Ax Les Thermes, i la tercera, de 72 quilòmetres, per arribar al poble de Foix, a l’estat francès. La prova es pot completar de forma individual o per equips de dos, tres o quatre bikers.

La proposta també busca, per altra banda, establir un clima social entre els participants, fent així sopars conjunts a cada final d’etapa amb lliurament de premis, xerrada tècnica de la següent etapa i repàs fotogràfic del dia viscut. L’activitat està recolzada per Pedratour, l’agència oficial de viatges de la zona; Quart Sports Wear, empresa dedicada a la confecció de roba i complements esportius; Silvia Rovira, especialista en el medi natural i en rutes de BTT, senderisme i raquetes de neu; a més de tots els serveis que hi ha rere l’itinerari El Camí dels Bons Homes.