El pantà de la Baells viu un dels pitjors episodis de sequera dels últims anys

L'embassament de la conca del Llobregat està per sota del 50% de la seva capacitat

Redacció
22 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:30h
Església de Sant Salvador de la Vedella.
Església de Sant Salvador de la Vedella. | NacióBerguedà
La situació del pantà de la Baells és preocupant. Durant aquest mes de gener, el seu volum d'aigua no arriba ni a la meitat de la capacitat, una circumstància que feia molt de temps que no es veia en aquesta època de l'any. Concretament, i segons l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), la capacitat de l'embassament de la conca del Llobregat no arriba al 50%, i se situa per sobre del 48%, amb 52,61 hm3 d'aigua, quan la seva capacitat total és de 109,43 hm3. 

En comparació amb l'any passat, l'estat del pantà és radicalment diferent. El mes de gener del 2017 hi havia 78,76 hm3 d'aigua, i la capacitat se situava sobre el 71,9%. Així mateix, fa cinc anys hi havia 77,80 hm3 d'aigua i, si es compara amb l'estat de l'embassament de fa 10 anys, llavors hi havia 78,5 hm3 de líquid. 

La manca de pluges està afectant de manera molt notòria tot Catalunya. Al Berguedà, aquest efecte és el que ha portat que s'hagi tornat a fer evident la plaga de musclo zebrat que hi habita, tal com ja va publicar aquest diari.