Cavalls i carruatges omplen de singularitat Puig-reig durant la Corrida

Inauguren la rotonda que fa homenatge a aquesta festa municipal

Redacció
21 de gener del 2018
Actualitzat a les 18:01h

Inauguració de la rotonda de la Corrida de Puig-reig. Foto: La Corrida


Cavalls, carruatges i tradició han tornat a omplir, durant aquest cap de setmana, Puig-reig, que ha tret la seva millor gala per celebrar la Corrida, una festa amb més de 125 anys d'història que commemora la figura de Sant Antoni, patró dels animals de peu rodó. Un cap de setmana de singularitats, en què el temps ha permès que tothom sortís al carrer i es realitzessin diferents activitats, divulgatives i tradicionals, vinculades amb els animals. 

Enguany, la festa ha incorporat la inauguració de la rotonda dedicada a la Corrida. No obstant això, la festa ha patit pocs canvis, ja que destaca pel seu caràcter tradicional, amb diferents activitats que ja funcionen, com ara actes infantils, els raids socials o competitius, o bé la cercavila de diumenge, en què una quarantena de cavalls i una trentena de carruatges s'han passejat per tot el poble. 

El bon temps ha permès gaudir d'una festa nostrada que, per altra banda, també ha fet una crida al turisme. A més, en aquesta edició s'ha apostat per una millora qualitativa pel que fa a anys anteriors, professionalitzant el traçat dels raids, incorporant un espectacle amb taller per conèixer el món dels cavalls i ensenyar tothom què implica tenir aquest animal, o bé un volteig cosac, que s'ha complementat amb una explicació sobre com són els carruatges, com es decoren o bé les normes que han de seguir. 

A més, també s'ha potenciat que la Corrida sigui una festa per a tothom i tot tipus de públics. Per això, enguany s'ha continuat el ball de gala organitzat per la Llar d'Avis, i aquest dilluns, aprofitant que és festa municipal, es fa el taller de gastronomia infantil, que agafa les rendes de la cuina del porc. 

La festa, segons va avançar la regidora de Festes, Alba Santamaria, té un pressupost de prop de 35.000 euros.
Arxivat a