El director de TV3 alerta que perilla el «Polònia» i tot el «prime time» a partir del mes de juny

El director de Televisió de Catalunya torna a denunciar la crítica situació econòmica de la corporació

Redacció
21 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:35h
Vicent Sanchis
Vicent Sanchis | RAC1

Vicent Sanchis, a RAC1. Foto: RAC1


Vicent Sanchis ha tornat a denunciar, en una entrevista a RAC1, que la situació de TV3 és “dramàtica” i que a partir de juny “no hi ha graella de prime time”. El director de Televisió de Catalunya critica que la decisió de fer pagar l’IVA als mitjans de comunicació públics té “una intenció política” i alerta que “hi ha una ofensiva molt bèstia per desautoritzar TV3, per estigmatitzar-la i convertir-la en una televisió 'colpista'”.

Sanchis ha explicat que a partir de juny la graella de primer time haurà d'anar a càrrec dels treballadors de TV3 i que no hi ha recursos ni materials ni humans per fer-ho. El periodista ha assegurat que tota la producció externa de la corporació estan en perill: "TV3 no pot fer Merlí. L'ha de fer una productora perquè no té les característiques humanes ni tècniques per fer-ho. No podem rodar una pel·lícula ni tenim la gent especial per poder fer programes com el Polònia o Està passant. I ha afegit: "Per poder tenir una graella competitiva amb els rivals, TV3 hi ha una sèrie de coses que no pot fer i que les ha de pagar." 

Sanchis ha avançat que, a hores d'ara, no hi ha capacitat per encarregar la gravació de la nova temporada de la sèrie Nit i dia. El que si es mantindrà és la telenovel·la de sobretaula, que produeix TV3.

Sanchis descarta acomiadar personal i fer un ERO, ja que no es tenen els diners per pagar-lo. També ha posat en dubte la viabilitat de propostes com el canal Esports 3 perquè no es poden comprar molts drets esportius.

"El nou Govern haurà d'establir quines han de ser les prioritats. Si considera que TV3 és una prioritat haurà de trobar aquests diners. I si la Generalitat encara està intervinguda algú ho haurà d'autoritzar", alerta.

Sanchis ha dit que s'estava plantejant deixar el càrrec si el nou Govern es capaç de revertir la situació amb una partida extraordinària. “Si s'assegura la continuïtat de TV3 amb dignitat plantejaré deixar-ho estar", ha apuntat. "Vaig arribar amb tres objectius: aguantar el moment, canviar algunes inèrcies i recuperar el liderat. I més o menys ho hem aconseguit."
 

Un dels gags del «Polònia». Foto: TV3