​Gendrau diu que estan «lluny» d'arribar a un acord per rescindir la concessió de la Font Negra

El Ple de Berga aprova per unanimitat prorrogar el termini per respondre a la demanda

Pere Gendrau
05 de desembre del 2014
Actualitzat el 07 de desembre a les 15:21h

L'alcalde de Berga, Juli Gendrau Foto: Pere Gendrau


L'Ajuntament de Berga té a l'agenda resoldre algunes concessions que no han finalitzat satisfactòriament per alguna de les parts o bé per totes dues, i ara podria afegir-se-n'hi una altra. Es tracta de la concessió del domini públic de la Font Negra. El Ple del consistori ha aprovat unànimement una ampliació del termini de resolucions per donar resposta a la demanda d'extinció del concessionari. En altres paraules, es dóna més temps per respondre a la voluntat dels ocupants actuals de l'equipament d'abandonar-lo. 

L'alcalde, Juli Gendrau, ha plantejat l'ampliació del termini assenyalant que els serveis tècnics, econòmics i de secretaria hi estan treballant. El termini per respondre a la demanda del concessionari acaba el 15 de desembre i, segons ha assenyalat el secretari municipal, es necessita més temps per afrontar el procés jurídic tot i que els informes ja estan finalitzats. 

 
El regidor de la CUP Oriol Camps ha confiat que "pel bé de tothom", en referència tant al concessionari com al mateix equipament, es resolgui la demanda "el més ràpid possible". Per la seva banda, la regidora no adscrita i membre d'Impuls pel Berguedà Ermínia Altarriba ha anat més enllà. Ho ha fet, en primer lloc, mostrant-se sorpresa pel fet que "tres mesos no hagin estat suficients" per respondre a la demanda d'extinció. En aquest sentit, ha preguntat a Gendrau si hi ha "desavinences". 

Altarriba tem "un altre malson"

Altarriba ha justificat el seus temors arran de les "experiències prèvies" i dels "processos molt problemàtics" que viuen altres concessions, en referència implícita a InbergaTur i a la concessió de la ràdio municipal de Berga a Bífidus. "Esperem que això no sigui un altre malson per aquest ajuntament i tots nosaltres", ha sentenciat la regidora tot afegint una pregunta: "Estan segurs que no hi haurà un contenciós més endavant?". Juli Gendrau ha reconegut, en aquest punt, que la "demanda inicial" dels concessionaris amb els "números" que contempla l'equip de govern estan "molt lluny". "A partir d'aquí, no sé si hi haurà contenció o no n'hi haurà, però ens correspon defensar els interessos de la ciutat", ha reblat l'alcalde. 

"Això és el que ens fa por", ha rebatut la portaveu d'Impuls pel Berguedà, tot advertint que el procés pot seguir el destí d'altres concessions "per falta de control i per falta de parlar". Gendrau ha tancat el debat assegurant que "en aquest cas, el problema potser és perquè hi ha hagut molt control". 
 

La regidora no adscrita i portaveu d'Impuls, Ermínia Altarriva Foto: Pere Gendrau