El Consell celebra que el Berguedà tingui veu al Parlament per parlar d'«inquietuds, necessitats i demandes»

David Font avisa que l'ens comarcal continuarà tenint comunicació amb els diferents òrgans de Govern

18 de gener del 2018
El president del Consell Comarcal, David Font.
El president del Consell Comarcal, David Font. | Aida Morales
El Consell Comarcal del Berguedà veu amb bons ulls que, en aquesta legislatura, la comarca torni a tenir representació, amb certes particularitats, a través de la número 9 per Barcelona a la llista de Junts per Catalunya, Aurora Madaula. En aquest cas, i segons ha explicat el president de l'ens comarcal a NacióBerguedà, aquesta representativitat facilita que la comarca pugui traslladar al Parlament les seves "inquietuds, necessitats i demandes" d'una manera "més clara".

No obstant això, Font també ha volgut precisar que el Consell "no deixarà de fer les seves peticions" a altres òrgans de govern, com són secretaries o la Delegació del Govern a la Catalunya central, hi hagi o no representació del territori: "Normalment, la interlocució més directa l'acabem fent a nivell de Govern, amb la delegació i els diferents departaments o organismes; acabem entenent-nos amb els tècnics o amb els polítics que correspongui en cada àmbit". 

Entre els 135 diputats que aquest dimecres van prendre possessió, Madaula és l'única diputada escollida que més clarament ha afirmat la voluntat de defensar les necessitats de la comarca a la cambra catalana. Nascuda a Mollet del Vallès, manté arrels i vinculacions amb la comarca, a través de la seva família. Els seus avis i oncles van viure a la colònia minera de Sant Corneli, al terme municipal de Cercs, i el seu pare va fer la mili a l'antiga caserna de Berga, ciutat on va conèixer la seva mare. Durant la seva infantesa, va passar diversos estius a la capital berguedana, on va fer amics i actualment manté part de la família. 
 

Aurora Madaula, número nou per Barcelona de Junts per Catalunya, en l'acte a Berga Foto: Junts per Catalunya