El Berguedà reclama la llibertat dels presos, tres mesos després de l'empresonament dels «Jordis»

Desenes de persones ocupen la plaça de Sant Pere de Berga

Redacció
16 de gener del 2018
Actualitzat a les 21:40h
Concentració a Berga.
Concentració a Berga. | ANC Berga
 
Nova concentració a la plaça de Sant Pere de Berga per reclamar la llibertat dels presos polítics. Precisament aquest dimarts fa 3 mesos que van empresonar Jordi Sànchez de l'ANC i Jordi Cuixart d'Òmnium Cultural a Soto del Real, acusats del delicte de sedició. Oriol Junqueras i Joaquim Forn porten 75 dies tancats a Estremera. Al Berguedà, la protesta més multitudinària ha tingut lloc davant de l'ajuntament, on fa mesos que es reclama la llibertat dels presos.

A Berga han llegit un manifest els representants d'ANC i Òmnium. En aquest s'ha criticat l'actuació de l'Estat "com una dictadura", ja que, segons han dit, "jutgen i priven de la llibertat per manifestar-nos pacíficament", remarcant que les entitats nohan comès "cap delicte". "Empresonant els dos Jordis ens han empresonat a tots", han apuntat.

Han recordat les cassolades i les espelmes que van omplir places d'arreu de Catalunya "amb l'esperança que aquest malson acabaria", "i en tot aquest temps al govern espanyol ni tan sols li han pujat els colors". En aquest sentit han criticat l'ordre de presó preventiva "escandalosa i alarmant". A més, també han lamentat que s'estan vulnerant "el dret d'expressió, d'opinió, de manifestació, d'associació i participació", a més de no respectar els principis d'imparcialitat ni d'independència judicial.

"Jordis: Sou l'exemple viu la lluita pacífica d'un poble per a una societat més lliure", han conclòs. 
 
Arxivat a