Més de 100 alumnes descobreixen com protegir patents i marques

La xerrada està impulsada per l'ADBerguedà, per tal de fomentar la innovació tecnològica, la creativitat i l’esperit emprenedor

Redacció
16 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:23h

Conferència sobre patents i marques. Foto: ADBerguedà


Un total de 117 alumnes de 3r i 4t d’ESO de diferents centres educatius del Berguedà han descobert, a través de la xerrada “La protecció de la innovació”, com protegir patents i marques. Han estat els joves de l’Escola Xarxa, Vedruna, l’Institut Guillem de Berguedà de Berga, l’Institut de Puig-reig i l’Institut Pere Fontdevila de Gironella, en una activitat impulsada per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, realitzada per tècnics de l’Oficina Espanyola de Patents i Marques. 

Aquest projectes es va iniciar per primera vegada l’any passat, per fomentar la innovació tecnològica, la creativitat i l’esperit emprenedor entre l’alumnat, vinculant-ho amb el disseny, creació i desenvolupament de projectes i prototips de caràcter innovador. De fet, el projecte Innova Petit es planteja el repte de fomentar aquestes capacitats emprenedores entre els diferents agents socials, i suposa que els joves innovin per tal de desenvolupar les competències. 

Durant la xerrada, els joves han conegut la influència de les marques i patents en l’èxit empresarial, s’ha exposat la nova llei de patents, les bases de dades de noms comercials, i les marques i dissenys, entre d’altres.