​Editen un llibret d’empreses del Berguedà «amb valor afegit»

La publicació fa un reconeixement a 97 empreses de la comarca

Redacció
15 de gener del 2018
Actualitzat a les 16:14h
L’Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADBerguedà) ha editat un llibret anomenat “Valor afegit de les empreses del Berguedà”, on es recullen aquelles empreses que al llarg del 2017 han participat en diferents projectes d’àmbit social, com ara l’ocupació per col•lectius vulnerables i per persones amb trastorn de salut mental, la formació i pràctiques d’alumnes, l’economia circular, la sostenibilitat turística i en projectes d’emprenedoria.

Segons han destacat, són moltes, les empreses del Berguedà que s’impliquen en el desenvolupament de la comarca i les millores socials, però poques vegades aquestes es visualitzen o tenen el reconeixement que es mereixen. Per això, l’Agència ha volgut destacar aquest “valor afegit” que comporta acollir joves en pràctiques, invertir temps i diners en economia circular o facilitar l’assessorament i guiatge d’empreses de nova creació. 

En conjunt, el llibret integra fins a 97 empreses de la comarca, i durant el mes de gener se’ls entregarà un distintiu com a col•laboradores socialment amb el Berguedà. Entre elles, empreses amb Responsabilitat Social Empresarial (RSE), que tenen un compromís integral amb el desenvolupament humà i amb la sostenibilitat global, més enllà del que estableix la legislació vigent; i també d’Empreses Col•laboradores Socialment (ECS) que no adquireixen un compromís tant integrat estratègicament en el seu desenvolupament, sinó que fan accions puntuals que mostren una sensibilitat social.