L'hospital de Berga reforça les urgències i pren mesures per l'increment de casos de grip

El centre va tenir dos grans pics, al voltant del dia de Nadal, i a finals d'any | La mitjana d'urgències diàries ha estat de 80

12 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:20h
La grip, que durant els últims dies va entra en fase d'epidèmia, ha deixat estralls i ha obligat a organitzar-se amb més força entre els professionals de bona part de centres i hospitals catalans. En aquest punt, l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga no ha estat una excepció i, segons han informat a NacióBerguedà, aquest centre ha hagut de prendre mesures per afrontar aquesta situació, i reforçar l'horari dels facultatius a urgències i a planta, amb un augment, per altra banda, del nombre de llits. 
 
Segons han puntualitzat, des de Nadal i fins a dia d'avui hi ha hagut molta activitat, amb dos pics destacats els dies 24, 25 i 26 i, posteriorment, des del 30 de desembre i fins el 4 de gener. Durant aquests dies, han precisat, s'han vist més pacients amb grip i infeccions respiratòries, el que ha comportat més ingressos, sobretot a partir de final d'any. 

Tal com ha informat l'hospital, la mitjana d'urgències diàries durant aquests dies ha estat de 85. No obstant això, durant bona part dels dies més crítics s'han superat les 100 urgències diàries, arribant, el dia 24 de desembre, a les 126. 

El tractament que es dona en casos de grip és simptomàtic, però es pot complicar, han recordat, amb la descompensació de malalties cròniques i algunes sobreinfeccions respiratòries secundàries a la grip. 
 

Un home vacunant-se de la grip Foto: Elisenda Rosanas