La Corrida de Puig-reig mostrarà amb orgull la singularitat i tradició dels cavalls i els carruatges

Una quarantena de cavalls i una trentena de carros ompliran la cercavila de diumenge | L'Ajuntament de Puig-reig aprofita per inaugurar la rotonda dedicada a la festa

11 de gener del 2018
Actualitzat a les 19:14h
Roda de premsa de presentació de la Corrida de Puig-reig.
Roda de premsa de presentació de la Corrida de Puig-reig. | Aida Morales
Puig-reig torna a fer gala de singularitat, amb la festa més nostrada, que recorda la feina del camp, la tradició i la gastronomia. Serà els dies 19, 20 i 21 de gener, amb La Corrida, una tradició celebrada des de fa més de 125 anys, que omple els carrers de cavalls, mules, ases i porcs, i que trasllada la festivitat de commemorar la figura de Sant Antoni, patró dels animals de peu rodó, als carrers de la vila.

Una festa, ha precisat el president de l'associació que l'organitza, Albert Altarriba, que inclou pocs canvis, ja que es tracta d'una celebració tradicional, però que cada any intenta millorar, ja sigui en les activitats, cercaviles, o l'esperit de la competició que omple els raids del diumenge.

Segons aquest, enguany s'espera una gran afluència de gent, sobretot perquè, per altra banda, dilluns és festa local. A més, la Corrida ja és, també, una festa consolidada, que cada any coneixen més visitants de fora i que, si s'escau amb bones condicions meteorològiques, suma més adeptes cada any.

Novetats d'enguany

Les principals novetats d'enguany, ha precisat Altarriba, és la inauguració de la rotonda que commemora la festa, i que està situada al mig del poble. A més, també es farà, dissabte, un espectacle amb taller per conèixer el món dels cavalls, i per ensenyar a tothom què impliquen aquests animals, com es munten o com es cuiden. A més, també es podrà gaudir d'un espectacle de volteig cosac, que es complementarà amb una explicació sobre com són els carruatges, les normes que s'han de seguir o com es decoren.

Aquests actes complementaran un dissabte en què es farà el 13è raid social, les tradicionals passejades amb ruc per a nens, l'entrega de premis del concurs d'Instagram i de dibuix infantil de la Corrida, i la rebuda dels banderers a l'Ajuntament, amb la placa de reconeixement. Per altra banda, i com a tret diferencial, enguany també es pot visitar una recreació de la Corrida amb clics, a la biblioteca del poble.
 

Playmobil de la Corrida. Foto: Aida Morales


Millora qualitativa

Durant els últims anys, la Corrida ha realitzat un salt qualitatiu respecte de les edicions anteriors. En aquest sentit, i a banda de la cercavila de diumenge amb una quarantena de cavalls i una trentena de carruatges, també s'ha millorat el traçat dels raids de diumenge que, a més, comptaran amb tres cavalls pura sang, el que motivarà la competició.

Per altra banda, s'ha potenciat que la Corrida sigui una festa per a tothom i tot tipus de públics, motiu pel qual es continuarà amb el ball de gala organitzat per la Llar d'Avis i, el dia següent, el taller de gastronomia infantil, que agafarà les rendes de la cuina del porc. Precisament, ha explicat Altarriba, enguany s'ha cancel·lat el sopar que tradicionalment es feia divendres, amb l'objectiu de reformular-lo i repensar aquesta vessant gastronòmica, de cara a properes edicions.

En conjunt, ha afegit la regidora de Festes, Alba Santamaria, la Corrida té un pressupost de prop de 35.000 euros, i comptarà amb la presència d'Anna Simó, com a convidada especial de diumenge.

Més implicació ciutadana

Segons ha indicat la membre de la comissió de la Corrida Anna Bagués, enguany també s'han realitzat uns 2.500 calendaris de la festa, que ajuden a finançar-la, gràcies a la col·laboració d'unes 150 empreses del poble i comarca. A més, Bagués també ha convidat tothom qui vulgui fer-se soci de la comissió, el que implica una quota de 10 euros anuals.
 

Playmobil de la Corrida. Foto: Aida Morales