Gironella premiarà el reciclatge amb un descompte de fins el 23% en el rebut d'escombraries

El municipi vol estar per sobre de la mitjana de recollida selectiva a nivell comarcal

Redacció
11 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:55h
Uns contenidors de reciclatge, en una imatge d'arxiu.
Uns contenidors de reciclatge, en una imatge d'arxiu. | ACN
L'Ajuntament de Gironella ha informat que farà un descompte del fins el 23% en el rebut de les escombraries als ciutadans que reciclin, en gran part, utilitzant la deixalleria mòbil. Així s'ha començat a posar en pràctica amb l'entrada en vigor de les noves taxes per al 2018, en funció de les vegades que els ciutadans utilitzin aquest servei.

El calendari per aquest 2018 preveu que la deixalleria s'instal·li a la plaça de l'Estació d'11.00 a 13.00 hores i de 14.30 a 18.00 hores. Per altra banda, per fer efectiva la bonificació de les taxes d'aquest any, caldrà que els usuaris de la deixalleria mòbil durant l'any 2017 presentin el carnet que se'ls ha facilitat al consistori en horaris d'atenció al públic abans del dia 31 de gener i se'ls tramitarà el corresponent descompte a la taxa. Els nous carnets de l'any 2018 estaran disponibles a partir de la setmana vinent al punt de recollida de residus, així com també a l'ajuntament.

Taxa de residus

Aquest 2018, la taxa de residus domèstics s'equipara a la taxa comarcal, passant a ser de 113,90 euros, i augmenta un 5% en la resta de grups contribuents, com ara establiments comercials, bars o restaurants. Tot i aquest increment, l'ajuntament bonificarà la taxa de residus oferint un 5% de descompte si s'aconsegueix millorar la recollida selectiva per sobre de la mitjana comarcal, deixant sense efecte l'increment fiscal.

Gironella, segons dades del 2016, està per sota la mitjana comarcal de recollida selectiva. L'objectiu del consistori és millorar el percentatge de reciclatge i estar per sobre de la mitjana comarcal. Segons el regidor de Sostenibilitat, Josep Maria Castellà, amb un petit esforç de tothom es pot arribar a fer aquest canvi i reciclar millor. Castellà ha assegurat que tothom en sortirà beneficiat, ja que els vilatans no veuran un increment en el seu rebut anual, i s'aconseguirà un poble més verd.
Arxivat a