La C-16 serà una de les vies més conflictives durant el pont

El SCT demana prudència en el tram de la carretera que va de Berga fins al Túnel del Cadí

Redacció
04 de desembre del 2014
Actualitzat a les 14:00h
El Servei Català de Trànsit ha organitzat un dispositiu especial conjuntament amb els Mossos d'Esquadra per evitar accidents a les carreteres a partir d'aquest divendres, coincidint amb les festivitats de la Constitució i de la Immaculada. Especialment, Trànsit ha destacat la carretera C-16 en el seu tram entre Berga i el Túnel del Cadí com una de les vies que possiblement concentraran més problemes per la quantitat de vehicles. 

Segons ha informat el SCT, s'esperen retencions a la C-16, sobretot a partir de les 15.00 hores d'aquest divendres, durant l'operació sortida de Barcelona; i a partir de la tarda de diumenge i primera hora del matí de dilluns, coincidint amb l'operació tornada. De fet, es calcula que de Barcelona i del seu entorn en sortiran més de 465.000 vehicles.

Per això, divendres es cancel·larà el carril lent de Berga, i diumenge i dilluns es farà el mateix amb el de Cercs. Durant els dies de l'operació tornada també s'habilitarà un carril de baixada addicional a Berga.

Pel que fa a la C-16 al seu pas pel Berguedà, a més, es preveu que també hi hagi una major afluència de vehicles per l'inici de la mobilitat hivernal. En aquest sentit, Trànsit ha demanat la “màxima prudència en la conducció” durant els tres dies festius, ja que hi haurà un gran nombre de desplaçaments d'oci per les carreteres catalanes, i ha apel·lat a la responsabilitat dels conductors.