La neu pot aparèixer aquest nit a cotes forces baixes

Les precipitacions afectaran el Prepirineu de Lleida i la Catalunya Central amb una cota que es pot situar entre els 600 i els 800 metres

Redacció
10 de gener del 2018
Actualitzat a les 21:03h

La neu pot aparèixer en punts de la Catalunya Central. Foto: CIC Moià


Un front no massa actiu pot portar neu a cotes forces baixes aquesta matinada. La inestabilitat i la baixada de temperatures farà que la cota de neu se situï entre els 800 i els 600 metres, puntualment per sota. El Servei Meteorològic de Catalunya ja ha emès un avís per la possible acumulació de 5 centímetres de neu per sobre dels 700 metres en les comarques del Prepirineu occidental i de la Catalunya Central.

La neu pot començar a caure de manera feble a les primeres hores de la nit al Pallars Jussà, el nord de la Noguera i l'Alt Urgell. A partir de la mitjanit les precipitacions es traslladaran al Solsonès, el Berguedà –una de les comarques on poden ser més extenses-, el Moianès, el Bages, Osona així com l'entorn del Montseny.

A mesura que avanci la matinada les precipitacions es poden acostar al litoral i acabar descarregant al Maresme. En tot cas, sempre seran febles i les quantitats que s'acumularan difícilment passaran dels 10 litres.
 
 

Avisos per neu per dimarts a la nit i dimecres a la matinada Foto: Meteocat