L'històric mural del túnel del Cadí de Guardiola de Berguedà es renova amb més llum i contrastos

Els treballs han tingut un cost de 10.000 euros, finançats al 50% per l'Ajuntament de Guardiola i Túnels de Barcelona

Redacció
10 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:50h
Mural del Túnel del Cadí a Guardiola de Berguedà, restaurat.
Mural del Túnel del Cadí a Guardiola de Berguedà, restaurat. | Cedida
El mural del túnel del Cadí que es troba a l'inici del carrer Indústria de Guardiola de Berguedà, i que representa un dels símbols d’aquesta infraestructura emblemàtics de l’Alt Berguedà ja està gairebé restaurat. Segons ha informat el consistori a NacióBerguedà, l'empresa ha donat 5.000 euros per a la seva millora i, a hores d'ara, l'obra d'art està gairebé tal com era en els seus inicis. 

Es tracta d'un mosaic de 44 metres quadrats, format per 64.000 peces de 2,5 centímetres. Aquest reprodueix la boca sud de la infraestructura, situada al terme municipal de Guardiola, i va ser elaborat durant el curs escolar 1988-1989 amb l’ajuda dels professors i els guardiolencs J. A. (pintor i artista local) i J. R. (fotògraf), i homenatja la inauguració del túnel. 

Durant els últims anys, els canvis climàtics i el pas del temps han anat desgastant el mosaic, que durant el 2017 es trobava en un alt grau de degradació per la caiguda de moltes tessel·les, la inexistència de la teulada de vidre que feia uns anys el protegia, una esquerda que el travessava horitzontalment, la degradació de la pintura de la paret que l’envoltava i el mal estat de l’arrebossat del suport, entre d’altres.

Les obres han tingut un cost de 10.000 euros, dels quals 5.000 han estat donats per Túnels de Barcelona i Cadí.
 

El mural es trobava, a finals del 2017, en un estat important de degradació. Foto: AjGuardiola de Berguedà