Gisclareny viu amb preocupació ser el municipi més petit de Catalunya

Aquest poble del Berguedà ha destronat Sant Jaume de Frontanyà

Redacció
11 de gener del 2018
Gisclareny.
Gisclareny. | ACN
Gisclareny encara el títol de poble més petit de Catalunya, desbancant Sant Jaume de Frontanyà, però ho fa amb certa preocupació. Fins el moment, aquest últim s'havia aprofitat d'aquest qualificatiu, però, segons les últimes dades de l'Idescat del padró del 2017, Gisclareny ha aconseguit quedar per sota en habitants, amb 27 persones, dues menys que Sant Jaume de Frontanyà. 

Segons l'alcalde de Gisclareny, Joan Tor, aquesta situació és "preocupant", malgrat que també ha assumit que cal tenir "paciència i intentar que tornin a pujar habitants". Tor ha explicat que la pèrdua dels dos habitants que s'ha produït és a causa de dues defuncions, i ha assegurat que "és difícil, quan la gent mor, que en vingui de nova".

Malgrat aquesta situació, el batlle no es planteja dur a terme cap campanya per atraure població, com sí que s'ha fet en d'altres petits municipis del país. Per a ell, "la gent ha de viure allà on vol viure" i "si hi ha persones interessades en venir a Gisclareny", el municipi les acollirà "amb els braços oberts", però sense campanyes.