Gironella torna a confiar en Banc Sabadell, després del canvi de seu fora de Catalunya

L'alcalde de Gironella afirma que el canvi de seu dels bancs i empreses "és de caràcter temporal" i espera "poder tornar a la normalitat"

10 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:07h
Una dona retira diners d'un caixer del Banc Sabadell.
Una dona retira diners d'un caixer del Banc Sabadell. | Adrià Costa
L'Ajuntament de Gironella ha fet un pas enrere i, després de decidir reintegrar 300.000 euros de Banc Sabadell a CaixaBank, arran del fet que el primer decidís canviar el seu domicili social per la possible declaració d'independència de Catalunya, els diners han tornat a aquesta entitat bancària. Ho ha informat el seu alcalde, David Font, al ple municipal d'aquest dilluns, a instàncies dels regidors republicans, que li han qüestionat el fet de mantenir el capital municipal a CaixaBank, i en canvi retirar els fons del Banc Sabadell. 

Sobre això, Font ha justificat la decisió pel moment històric que llavors vivia el país, i ha assegurat que, ara per ara, els diners ja han tornat al seu espai inicial. A més, el regidor d'Hisenda ha recordat les paraules d'Oriol Junqueras, en què afirmava que el moviment de seu de bancs i empreses era "de caràcter temporal", i espera poder "tornar a la normalitat", perquè les entitats tornin a la seva "ubicació" inicial. 

Per altra banda, Font ha precisat que aquests moviments han permès tirar endavant una nova renegociació amb CaixaBank, gràcies a la qual s'ha aconseguit una subvenció de 10.000 euros per a la rehabilitació d'un pis social. A més, també s'han iniciat converses amb la Caixa d'Enginyers per obrir-hi un compte corrent. 

Moviments bancaris

El 5 d'octubre, l'Ajuntament de Gironella va decidir treure la major part dels diners que hi havia a Banc Sabadell, per donar resposta a les amenaces d'aquesta entitat de traslladar la seva seu social fora de Catalunya. En aquest cas, l'alcalde afirmava que seguirien la mateixa política si algú altre decidia fer el mateix. 
Arxivat a