El Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug augmenta un 30% els visitants el 2017

Del total de visitants registrats el 2017, el 74,65% són persones individual

Redacció
10 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:31h
Museu del Ciment Asland
Museu del Ciment Asland | Patrimoni Industrial
El Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug ha incrementat, aquest 2017, un 30% de les visites, respecte  de l’any anterior, el que representa passar de 10.789 visitants, a 14.043. 

Del total de visitants registrats el 2017, el 74,65% corresponen a persones individuals, un 4,94% és públic escolar i el 20,39 % restant són altres grups de visitants. La majoria de visites han estat combinades amb el Tren del Ciment i els Jardins Artigas, i també cal destacar el creixement del 50% del públic escolar, coincidint amb la implementació de nous talers per a centres educatius i el programa “La història del Berguedà a l’escola”, promogut pel Consell Comarcal, per tal que els estudiants de la comarca coneguin la industrialització de la seva comarca. 

Història

La fàbrica de ciment Asland, situada al paratge del Clot del Moro, es va tancar a la dècada dels anys setanta del segle XX. Les restes avui visibles encara posen de manifest l’espectacularitat d’un dels conjunts fabrils més increïbles de la industrialització catalana, emmarcat en un singular entorn natural. La fàbrica va iniciar l’any 2002 un nou recorregut, convertint-se en el Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug, gràcies a la creació d’un centre d’interpretació i a un itinerari extern per les ruïnes industrials de la fàbrica.

El conjunt industrial cimenter Asland és una de les tres seus del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i forma part del seu Sistema Territorial, integrat per 28 centres que expliquen la industrialització a Catalunya. L’any 2005 va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.