Gironella modifica el POUM per crear nous llocs de treball a la colònia de Viladomiu Nou

L'ajuntament rep 16.000 euros de l'empresa Balvitex perquè aquesta pugui ampliar la volumetria interior d'una de les fàbriques

Redacció
09 de gener del 2018
Actualitzat a les 15:54h

Ple de Gironella. Foto: AjGironella


L'Ajuntament de Gironella ha aprovat aquest dilluns al ple municipal modificar el pla urbanístic de Gironella creat l'any 2003, per tal de permetre que l'empresa Balvitex SL, ubicada a Viladomiu Nou, pugui ampliar la volumetria interior d'una de les fàbriques de la colònia per incorporar dues línies de producció. D'aquesta manera, ha informat el consistori, s'adequa el POUM a la nova realitat del municipi, es recuperen edificis sense activitat productiva, es guanya espai, es creen noves zones verdes, i es generen llocs de feina. A canvi, l'Ajuntament rep una compensació de 16.000 euros per part de l'empresa.

Aquest aspecte, però, ha generat dubtes per part d'ERC. El regidor Marc Rojas ha demanat sobre la conveniència dels interessos públics en aquesta modificació, mentre que l'alcalde, David Font, ha explicat que això permetrà garantir l'activitat econòmica del municipi. Finalment, Esquerra s'ha abstingut.

On no hi ha hagut discrepància ha estat en l'adhesió del manifest Som Escola, en suport a la consolidació, protecció i millora del model educatiu català, i al model de cohesió social que aquesta representa.
Arxivat a