Més de 400 alumnes del Berguedà realitzaran activitats esportives de neu aquest 2018

Diversos centres de la comarca participen el el programa Esport Blanc Escolar

Redacció
09 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:53h

Participants al programa Esport Blanc Escolar Foto: Consell Comarcal del Berguedà


Un total de 416 alumnes de 19 centres del Berguedà participaran, aquest 2018, en el programa Esport Blanc Escolar, que porta a terme la Generalitat de Catalunya en diferents punts del país. Serà en la quarta fase d’aquest programa, en què els nens i nenes de 3r i 4t de primària s’acostaran a les modalitats d’esquí nòrdic, esquí alpí i surf de neu. 

El Berguedà és la comarca dels Pirineus que més alumnes aporta al programa. Aquest té com a objectius educar mitjançant l’esport a l’aire lliure, respectar i gaudir del medi natural, adquirir habilitats, ajudar en la formació integral dels alumnes, aprendre la tècnica dels esports de neu i aconseguir que tots els alumnes de les comarques pirinenques tinguin l’oportunitat d’aprendre a esquiar.

Els alumnes realitzaran vuit sessions (tres d’esquí nòrdic, tres d’esquí alpí i dues de surf de neu), mitjançant activitats curriculars i integrades dins el programa d’educació física. Els tècnics responsables han passat per un concurs públic en el qual es tenen en compte diversos aspectes formatius. 

En aquests casos, el transport dels alumnes a les estacions d’esquí de Lles de Cerdanya i La Molina es farà amb autocars i també amb serveis de taxi. La iniciativa està coordinada pel Consell Comarcal del Berguedà, el Consell Esportiu del Berguedà i els tècnics de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern.