L’Exploratori de Recursos de la Natura centra la investigació en la neu

El curs de 30 hores es farà en diversos indrets del Berguedà i la Cerdanya i és obert al públic

Redacció
08 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:39h
Una noia fotografia la nevada.
Una noia fotografia la nevada. | Adrià Costa
L’Exploratori dels Recursos de la Natura fixarà la mirada, els propers dies 20 de gener i 3 de febrer, en la neu com a recurs natural. Aquesta serà la nova formació que s’impulsarà al Pavelló de Suècia de Berga, amb sortides al Parc Natural Cadí-Moixeró i l’estació d’esquí de La Molina, per conèixer la neu pel que fa al proveïment d’aigua, però també com a recurs vinculat al lleure a través de la pràctica d’esports d’hivern. 

El curs “Explora la neu” constarà de sessions teòriques i pràctiques per conèixer les fases de formació i aprofitament de la neu. Tanmateix es realitzarà un taller sobre la identificació d’empremtes d’animals i l’observació del seu hàbitat. D’altra banda, també s’ha programat una sortida per saber com funciona una estació d’esquí i s’estudiaran les causes i condicions relacionades amb la generació d’allaus de neu, l’adopció de mesures per evitar-ne els riscos i els protocols d’actuació que s’apliquen en cas que es produeixin allaus. 

Aquesta formació, han informat, està oberta a tothom, però els estudiants universitaris podran obtenir el reconeixement de crèdits ECTS i pel professorat de primària i secundària, aquest curs forma part del Pla de formació Permanent del professorat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. “Explora la neu” constarà de 30 hores, 20 de presencials i 10 de treball virtual a través del Campus de la UPC, amb un equip docent format per Pere Oller, director de Geoneu Risk; Jordi Garcia Petit, director del parc Natural Cadí-Moixeró; Joan Casòliva, geòleg i alpinista; Josep Font i Dolors Grau, membres del Departament d’Enginyeria Minera, Industrial i TIC de la UPC i Albert Soler, membre del Grup d’Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat. 

El període d’inscripció està obert fins el 12 de gener, mentre que els estudiants i la resta de professionals podran fer-ho fins al 16 de gener a través del web
 

Curs de l'Exploratori de Recursos de la Natura sobre la neu

Arxivat a