L’hospital de Berga tindrà 42 noves places d’aparcament de tarifa reduïda

L'Ajuntament adequarà el vial d’accés a la part ampliada del centre, entre les instal•lacions de l’edifici antic i el restaurant La Cabana

Redacció
05 de gener del 2018
Actualitzat a les 16:42h
Vial de l'hospital de Berga que s'adequarà.
Vial de l'hospital de Berga que s'adequarà. | AjBerga.
L’Ajuntament de Berga començarà, aquest proper dilluns, les obres d’adequació del vial d’accés a la part ampliada de l’Hospital Comarcal de Sant Bernabé, entre les instal•lacions de l’edifici antic i el restaurant La Cabana, amb la col•locació de l’enllumenat, la senyalització viària i la implantació de noves places d’aparcament de zona blava pels usuaris que accedeixin al centre sanitari a través d’aquest nou carrer, que es preveu que estigui obert a la circulació de vehicles al febrer. 

Un conjunt d’actuacions que van quedar pendents de les tasques d’urbanització d’aquest sector l’any 2010, i que contemplen l’habilitació del subministrament elèctric amb la col•locació d’onze fanals de llum led de baix consum, i l’habilitació de 42 places d’estacionament de vehicles distribuïdes en dues fileres situades al voral esquerra de la calçada. Aquest nou espai d’aparcament serà de zona blava i de tarifa reduïda com el pàrquing superior del centre sanitari. Això farà que els usuaris puguin estacionar els seus vehicles al preu d’1€ durant tot el dia, sense limitació de temps. 

La zona d’aparcament comptarà amb senyals verticals que indicaran l’inici i el final de l’espai d’estacionament habilitat. D’altra banda, també es realitzaran tasques de pintura vial per senyalitzar, tant el nou vial, com les noves zones d’aparcament, i es repintarà la rotonda d’accés a l’equipament sanitari per reforçar la seguretat dels vianants que transiten per aquest tram, a tocar de la gasolinera.  

Els treballs relacionats amb l’enllumenat seran executats per l’empresa Elecnor S.A., mentre que l’empresa Tràfic i Serveis s’encarregarà de la instal•lació de la senyalització vertical i de la pintura vial. Les obres d’adequació del vial d’accés a l’Hospital Comarcal de Sant Bernabé tenen un cost aproximat de 9.000€ i es finançaran amb fons propis de l’empresa municipal BRG Serveis que també realitzarà la direcció i gestió facultativa dels treballs. 
 

Vial de l'hospital de Berga que s'adequarà. Foto: AjBerga.

Arxivat a